Problemi za Kovača, ali i Leva!

Zile završio sezonu, propustiće i EURO! Protivnik Zvezde u Ligi šampiona, minhenski Bajern ostao bez štopera Niklasa Zilea, koji će propustiti ostatak sezone, ali i EURO 2020. godine!

Fudbal 23.10.2019 | 08:00
Problemi za Kovača, ali i Leva!
Bajern iz Minhena izgubio je u subotu bodove na gostovanju Augzburgu, ali još gore od toga, izgubio je i štopera Niklasa Zilea.

Defanzivac Bajerna već u desetom minutu utakmice napustio je teren zbog povrede, a vrlo brzo obistinile su se crne slutnje i potvrđeno je da je pokidao prednje ukrštene ligamene koljena. 

Zile je tako doživio istu povredu kao i 2014. kada je nosio dres Hofenhajma, a nakon operacije koja je obavljena u nedjelju stigle su i nimalo dobre vijesti.

Sezona za Zilea je definitivno završena i on neće moći da pomogne svom timu na mečevima Bundeslige, kao ni mečevima Lige šampiona protiv Olimpijakosa, Crvene zvezde i Totenhema.

Štopera Bajerna očekuje duga pauza, tako da na njega neće moći da računa ni njemački selektor Joakim Lev.

“On može da zaboravi EURO. Sezona je za njega završena”, potvrdio je predsjednik Bajerna Uli Henes pred gostovanje Bajerna Olimpijakosu.

KO UMJESTO ZILEA?

Henes je dodao da Bajern ne ne namjerava da dovodi zamjenu Zileu u zimskom prelaznom roku, a to znači da će trener Bavaraca Niko Kovač moraće da posegne za rješenjima unutar ekipe koju ima.

Nakon povrede Zilea njegovo mjesto u subotu je zauzeo Lukas Ernandez, a to bi mogao biti slučaj i u srijedu u duelu Lige šampiona protiv Olimpijakosa.

Kao alternativa tu su polivalentni igrači poput Bendžamina Pavara, Havija Martineza i Žeroma Boatenga.

Pavar je dosada odigrao sve mečeve Bundeslige ove sezone, ali samo dva puta počeo je kao štoper. Kovač ga je pet puta koristio kao desnog beka, kako bi Džošua Kimih mogao da igra u veznom redu.

Boateng ove sezone nije mnogo igrao, ali je u prošlosti često igrao u sredini odbrane ili desno, a jedna od opcija je i Havi Martinez, defanzivni zadnji vezni, koji je kod Pepa Gvardiole po potrebi igrao i centralnog defanzivca.

Ne treba zaboraviti i tinejdžera Larsa Lukasa Maija, mladog 19 godišnjeg štopera koji je produžio ugovor sa Bajernom sljedeće sedmice.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar