Košarac pisao ustav BiH bez Republike Srpske

Bivši poslanik SDS-a u Parlamentu BiH Aleksandra Pandurević tvrdi da je Staša Košarac posljednja osoba koja ima pravo da druge optužuje za izdaju Republike Srpske, jer je, kako navodi, on pisao Ustav BiH bez Republike Srpske.

Republika Srpska 21.10.2019 | 13:30
Košarac pisao ustav BiH bez Republike Srpske
Reagujući na izjavu šefa Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH da su čelnici SDS-a i PDP-a "zbog pozicija podržali stvaranje unitarne BiH", Pandurevićeva za Insajder kaže da je upravo Košarac taj koji je pisao Ustav Republike BiH prema kojem nema Republike Srpske.

- Ustavotvorac Republike BiH Staša Košarac posljednja je osoba u Republici Srpskoj, pa i u SNSD-u koja može nekome prebacivati da je za "unitarnu BiH", jer je upravo on pisao Ustav RBiH prema kojem nema Republike Srpske i entitetskog glasanja, ali ima jedan predsjednik BiH i Vlada umjesto Savjeta ministara - kaže Pandurevićeva.

Ona, između ostalog, tvrdi da je danas "jasna želja SNSD-a da se srpski ministri povuku iz Savjeta ministara kako bi bošnjački i hrvatski ministri neometano poslali ANP u Brisel i napravili korak ka NATO, a da SNSD ne bude krivac u očima javnosti u Republici Srpskoj".

- Ova mogućnost je rezultat nakaradne i pogubne politike SNSD-a iz 2007. godine, kada su prijetili napuštanjem Savjeta ministara, pa je tadašnji visoki predstavnik Miroslav Lajčak nametnuo izmjene i dopune Zakona o Savjetu ministara koje omogućavaju njegovo funkcionisanje i bez ministara iz reda jednog od naroda. Poručujemo SNSD-u da naši ministri to neće dozvoliti i neće svojim povlačenjem omogućiti slanje ANP-a. Zalud im je ta igranka. Ako žele NATO put, a žele ga jer tekst usaglašavaju unutar kabineta tri člana Predsjedništva BiH, moraće to reći narodu u Republici Srpskoj. Moraće reći da nastavljaju tamo gdje su stali u vrijeme kada su Nebojša Radmanović i Nikola Špirić užurbano gurali Republiku Srpsku i BiH u NATO - poručuje Pandurevićeva u izjavi Insajderu.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

JEREMIJA

21.10.2019 11:46

Svi na Balkanu vole mjenjati krvnu sliku al ste vi srbi nedostizni, papaka za izvoz. Pandurevic ti bi se trebala boriti da stranke dobiju manade a ne klosari poput ovakvih

ODGOVORITE
Name

dala pa se pokajala

21.10.2019 12:09

Klošarac je bio protiv RS,ali se "osvjestio"kao i njegov šef Burle i većina sektaša

ODGOVORITE
Name

Е

21.10.2019 13:58

Видиш тако ти је то кад вријеме учини своје. Он прво био издајник а сад кобајаги патриота, на супрот вама који сте кобајаги били патриоте а сад вас прозивају за издајнике. Е сад у овом врзином колу ја се питам која је разлика између вас? Чини ми се никаква. Ма убјеђен сам.

ODGOVORITE
Name

Re:

21.10.2019 14:30

Razlika je ogromna. SDS je stvorio Republiku Srpsku i to je državotvorna stranka,a SNSD je imaginacija i društvo dezertera i ljubitelja budžeta. Razlika je to ogromna.

Name

re E

21.10.2019 18:09

Svakako da ste u pravu. Tačno ste sve napisali kako treba i jeste.

ODGOVORITE
Name

1010

21.10.2019 20:45

pjandura pijana