Uhapšeno lice iz SA zbog nelegalne trgovine autima

Pripadnici Policijske uprave Zvornik podnijeli su Okružnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv muškarca čiji su inicijali R. S. iz Sarajeva zbog nedozvoljene trgovine automobilima.

Republika Srpska 21.10.2019 | 09:45
Uhapšeno lice iz SA zbog nelegalne trgovine autima
On je osumnjičen da je od 1. januara do 27. marta, bez ovlaštenja za trgovinu, iz inostranstva uvezao određen broj putničkih automobila u vrijednosti od 14.239 КM, koja je potom prodavao fizičkim licima na području Federacije BiH, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Policijska uprava Zvornik je u proteklih devet mjeseci evidentirala pet krivičnih djela nedozvoljena trgovina automobilima.

Policijski službenici će nastaviti da sprovode aktivnosti s ciljem suzbijanja nelegalne trgovine vozila i auto-dijelova.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Igor

21.10.2019 09:28

Hahahhahahahhaha

ODGOVORITE
Name

Doo

21.10.2019 13:12

Takvih u ovoj drzavi ima na stotine,a oni koji su zaduzeni za to kriminalci iz UIO ne poduzimaju nista posto sz i oni ukljuceni u taj kriminal.

Name

Direkt

21.10.2019 17:31

Ovo je da covjek ne povjeruje! Ovo nije vrijedno hapsenja, a kamoli drzanja u zatvoru! Skuplje ce izaci drzavu smjestaj ovog "kriminalca" nego samo auto, koje je uz to placeno, plus carina i PDV, tako da drzava je na gubitku 0 KM, cak i u dobitku, a zahvaljujuci zatvoru, samo za mjesec dana, to ce drzavu da kosta nekoliko stotina KM, zahvaljujuci nekom geniju ili genijima iz policije. Neko ocigleno nema rezultate iza sebe, pa "izmislja lopove" i sve to na stetu poreskih obveznika. Na Zapadu je i ovo za ostavku.

ODGOVORITE