ABA: Primorska tukla i Budućnost u Podgorici!

Novo iznenađenje – Jagodić-Kuridža utišao "Moraču"! Košarkaši Primorske savladali su na gostovanju Budućnost sa 83:80, u poslednjem meču 3. kola ABA lige.  ŠOK u Podgorici: Primorska srušila još jednog favorita - Budućnost! Slovenački šampion skinuo je još jedan vredan skalp ove jeseni.  Novo iznenađenje! Šta se ovo događa u ABA ligi?!

Košarka 20.10.2019 | 22:35
ABA: Primorska tukla i Budućnost u Podgorici!
Slovenački šampion je nakon trijumfa nad Partizanom, uspeo da skine skalp još jednom favoritu za najviši plasman u regionalnoj ligi.

Najkorisniji igrač susreta u "Morači" bio je Marko Jagodić-Kuridža sa dabl-dabl učinkom (22p+11sk).

Dvocifreni broj poena imali su još i Stiven Holt (16p+6sk), Marjan Čakarun sa 14, odnosno Lens Heris sa 11 poena.

Domaći košarkaši dobili su samo prvu deonice, a veliki problem imali su sa linije slobodnih bacanja (24/36), ali i u šutu za tri poena (4/20).

Najbolji igrač kod Budućnosti bio je Džastin Kobs sa 19 poena i šest asistencija, međutim, američki plejmejker nije uspeo da pogodi šut za produžetak u poslednjim trenucima utakmice.

Najviše ispaljenih trojki imao je Nikola Ivanović (1/7), a ništa bolji učinak nije zabeležen ni kod Suada Šehovića (2/7).

Ovo je prvi poraz Podgoričana u ABA ligi ove sezone, tako da su se na čelu tabele osamostalili FMP i Cedevita Olimpija.

U narednom kolu, Budućnost ponovo igra na svom terenu i to protiv Krke, dok će Primorska dočekati drugu crnogorsku ekipu – Mornar.

Odlazak trenera Slobodana "Piksija" Subotića nije razmrdao vicešampiona Jadrana!

Nedelju dana posle velike pobede protiv Crvene zvezde u "Pioniru", prvak Crne Gore preneo je lošu formu iz Evrokupa i u regionalno takmičenje. I to u duel protiv ekipe koja zna kako da sruši većeg od sebe.

Budućnost - Primorska 80:83 (24:19, 20:23, 20:22, 16:19)

Slovenački šampion je tako svojoj kolekciji pobeda protiv favorita dodao i uspeh u Podgorici, nakon što je prethodno savladao Crvenu zvezdu na ABA Superkupu, a Partizan prošlog vikenda, u drugom kolu ABA lige.

Predvođena srpskim centrom Markom Jagodić-Kuridžom (22 poena) i američkim bekom Stivenom Holtom (16), ekipa Jurice Golemca popravila je svoj "jadranskI" skor na 2-1 i kaznila pre svega loš učinak domaćina sa linije penala (24/36).

Ravnopravni duel pred 2.350 posetilaca "Morače" odlučen je u završnici, u kojoj je Primorska samo na trenutak ispustila prednost, kada je plejmejker Nikola Ivanović iskoristio jedno od dva slobodna bacanja, za 74:73 na početku 37. minuta.

Usledili su pogođeni penali iskusnog krila Lensa Herisa (74:75), pa šest uzastopnih poena Jagodić-Kuridže, kojima je pola minuta pre kraja na semaforu ispisao rezultat 78:81. Džastin Kobs, heroj pobede Budućnosti protiv Zvezde, imao je odgovor na to (80:81), ali ne i na iskorišćena slobodna bacanja Žan Mark Šiška, 12 sekundi pre kraja (za 80:83).

Kobs je potom preuzeo odgovornost, pokušao da izjednači i uvede meč u produžetak, ali je promašio. Primorska je tako pobedila i još jednom pokazala da ove sezone od nje možemo da očekujemo velike stvari.

Sa druge strane, sledeća nedelja mogla bi pre svega da donese ime novog šefa struke Budućnosti, koju je u ovoj utakmici vodio privremeni trener Petar Mijović.

Prisustvovali smo danas iznenađenju u Novom Mestu gde je Krka dobila Crvenu zvezdu, a i u Podgorici je usledilo nešto što nije baš toliko očekivano. Novajlija Primorska je uspela da savlada uzdrmanog vicešampiona Budućnost, pa tako posle pobede nad Partizanom sada ima skor 2-1 u ABA ligi. Večeras su Tigrovi u Morači igrači Jurice Golemca slavili su sa 83:80. Novo iznenađenje u ABA ligi.

U prva tri kola su igrali protiv Zvezde, Partizana i Budućnosti i imaju skor 2-1. Da im je to neko rekao pred početak sezone verovatno ne bi poverovali u to. Ali, momci igraju poštenu košarku, fizički snažnu, sa dobrom odbranom i sada im se dobro vraća.

Primorska je na startu poslednje deonice povela poenima Čakaruna. Malo po malo tim iz Slovenije je preuzimao inicijativu i došao do pet razlike usred Podgorice. Sve se rešavalo u poslednjem minutu u koji su gosti ušli sa poenom prednosti posle koša Kuridže. Potom je Kuridža dao još jedan koš, Primorska je njegovim poenima povela tri razlike, Šiško je pogodio važna slobodna bacanja, i tu je bio kraj.

Kod Budućnosti je najefikasniji bio Džastin Kobs sa 19 poena, a Danilo Nikolić je dodao 16. Kod Primorske je Jagodić Kuridža dao 22, dok je Stiven Holt ubacio 16, a Čakarun 14.

Budućnost je želela na ovoj utakmici da pokaže reakciju zbog novog trenera, više tu nije Slobodan Subotić, Petar Mijović je predvodio ekipu, a preko puta je stajala vrlo nezgodna ekipa Primorske sa kojom ove sezone neće biti lako izaći na kraj.

Budućnost je bolje započela utakmicu i već u prvoj deonici napravila razliku od deset poena, međutim Primorska se brzo vratila i uspevala tokom druge i treće četvrtine da bude tu, da ne dopusti domaćem sastavu da se odlepi i to je ekipi Jurice Golemca polazilo za rukom.

Kako je vreme prolazilo, tako je Budućnost bila u nervozi što ne uspeva da se odlepi, a Primorska se sve više opuštala u igri i uspevala je da diše za vratom Podgoričanima. Sve je to dovelo do situacije da Primorska ima nerešen ishod od 64:64 na ulasku u poslednju četvrtinu.

To je obećavalo mnogo neizvesnosti... A tamo je Primorska bila prisebnija i dobrim skokom u napadu i procentom šuta stigla je do velike pobede. U prošlom kolu pobeda protiv Partizana, sada protiv Budućnosti. 

REZULTATI 3. KOLA:

Krka - Crvena zvezda 79:77
Budućnost - Primorska 80:83

odigrano u nedelju:

Mornar - Partizan 65:76
Igokea - Cedevita Olimpija 90:95

odigrano u petak:

Cibona - FMP 63:81
Mega - Zadar 98:79

Tabela: FMP 3-0, Cedevita Olimpija 3-0, Primorska 2-1, Krka 2-1, Partizan 2-1, Budućnost 2-1, Mornar 2-1, Zvezda 1-2, Mega 1-2, Igokea 0-3, Cibona 0-3, Zadar 0-3.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar