BL: Kramarić ''skalpirao'' Šalke!

Kramarić pogurao Hofenhajm do pobede.  Fudbaleri Hofenhajma ostvarili su pobedu u susretu osmog kola Bundeslige.  Treba više truda za prvo mjesto: "Blijedi" Šalke poražen od Hofenhajma.  Nakon današnjeg dana Šalke je mogao da bude taj koji će deveto kolo da dočeka na vrhu, ali je na kraju tim Davida Vagnera pognute glave napustio teren u Sinshajmu.  Kakav njuh za gol: Povratnik Kramarić ukrasio skalp Šalkea.  Hofenhajm upisao novu pobedu.

Fudbal 20.10.2019 | 21:03
BL: Kramarić ''skalpirao'' Šalke!
Oni su kao domaćini bili bolji od ekipe Šalkea, 2:0, a oba pogotka postignuta su u drugom poluvremenu.

Šalke je dugo odolevao, tačnije sve do 72. minuta kada je hrvatski internacionalac Andrej Kramarić bio na pravom mestu, posle odbitka, uspeo je loptu rutinski da smesti u mrežu gostiju.

Pet minuta pre kraja gosti iz Gelzenkirhena su kapitulirali i drugi put.

Posle brze kontre i asistencije Hunbera Ilas Bebu je uspeo da sa desetak metara loptu pošalje iza leđa golmana Nubela za konačnih 2:0.

Do bodova je došao i Keln i to kao domaćin, protov Paderborna. Jarčevi su slavili sa ubedljivih 3:0.

Bila je to tek druga pobeda Kelna ove sezone, a seriju golova otvorio je Simon Terode u osmom minutu.

U nastavku, još dva gola, prvo je mrežu Paderborna zatresao Šaub u 59, da bi na konačnih 3:0 postavio Sebastijan Bornauv u 85. minutu.

Probudio se Hofenhajm posle prošlonedeljnog trijumfa nad Bajernom i novom pobedom nad Šalkeom od 2:0 definitivno istakao kandidaturu za plasman u Evropu. Još jednom je trener domaćih Alfred Šrojder demonstirao da je vrsni taktičar, u poptunosti je nadigrao Klopovog kuma Dejvida Vagnera i upisao vredan trijumf.

Pobedu koju je ukrasio Andrej Kramarić. Hrvatski napadač propustio je uvodnih sedam kola zbog povrede, a posle operacije i oporavka dočekao je prve minute u novoj sezoni. Nije se video najbolji fudbaler Hofa sve do 72. minuta kada je u svom stilu ispratio akciju i šut Iljasa Bebua i odbijenu loptu smestio u mrežu Aleksa Nubela za 1:0.

Bio je to i prvi dobar napad Hofenhajma na utakmici jer je do tog trenutka Šalke bio bolji i dominantniji, ali samo u posedu lopte. Malo dobrog fudbala prikazali su ovi timovi večeras, a jalovi Šalke definitivno je dotučen u 85. minutu posle sjajne individualne akcije Iljasa Bebua koji je postavio konačan rezultat.

Šalke je ovim porazom propustio šansu da zasedne na čelo tabele, a naporavio je i lošu uvertiru pred vleiki lokalni, rurski derbi sa Borusijom iz Dortmunda koji se igra u sledećem kolu u Gelkzenkirhenu.

Hofenhajm gostuje Herti u Berlinu, a lider Borusija iz Menhengladbaha mu je na pet bodova zaostatka. Luda sezona Bundeslige se nastavlja...

Fudbalerima Šalkea ukazala se ove nedjelje šansa da se, bar do sljedećeg vikenda, eventualnom pobjedom na gostovanju Hofenhajmu ''šepure'' na liderskoj poziciji Bundeslige...

Međutim, nakon meča na Rajn-Nekar Areni u Sinshajmu, timu iz Gelzenkirhena ostaće gorak ukus u ustima...

HOFENHAJM – ŠALKE 2:0 (0:0)
/Kramarić 72, Bebu 85/

Treću ovosezonsku pobjedu timu Alfreda Šrojdera donijeli su Hrvat Andrej Kramarić i Togoanac Ihlas Bebu, koji su mrežu rivala pogađali u 72. i 85. minutu, poslavši Šalke tek na sedmo mjesto u ovom trenutku!

Tamnoputi fudbaler, kojeg je holandski strateg poslao na teren od starta drugog poluvremena umjesto Denisa Gajgera, krenuo je sa svoje polovine u solo-prodor, prevario dva igrača gostujućeg sastava, njegov udarac uspio je da ukroti Aleksander Nubel, ali ne i onaj koji je uputio hrvatski ofanzivac nakon odbijene lopte.

Trinaest minuta kasnije stvari su bile jasne: opet je Bebu krenuo u akciju i kontranapad, opet je želio sam da završi akciju – i ovog puta je uspio, Nubel je bio nemoćan i morao je po drugi put da vadi loptu iz svoje mreže!

Inače, malo je reći da su dva rivala do vođstva domaćina ostala dužna prvo svojim navijačima, a onda i svima ostalima širom planete koji prate njemačku ligu.

Određenih šansi je, da ne bude zabune, bilo, ali koliko su iste bile jalove, dovoljno govori podatak da je – za 90 minuta igre viđen samo jedan udarac u okvir gola!

Desilo se to u trećem minutu, kada je Šalkeov Danijel Kaliđuri iz slobodnog udarca pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Preuzeo je potom domaći sastav inicijativu, ali je u tri od četiri situacije lopta otišla preko gola, dok je u posljednjem slučaju Alesandro Šopf traljavo šutirao iz izgledne situacije, poslavši loptu pored lijeve stative gostujućeg gola.

Sa druge strane, od tad, pa do posljednjeg sudijskog zvižduka, Šalke je djelovao potpuno bezopasno po gol domaćeg tima...

Ranije tokom dana, u Kelnu se igrao derbi dna tabele – sastali su se istoimeni domaćin, koji je prije ovog kola uz samo četiri boda zauzimao pretposljednje mjesto, i Paderborn, jedini tim sa gorim učinkom (jedan bod od starta sezone).

Nakon 90 minuta, na semaforu je bio ispisan rezultat 3:0, čime su ''jarčevi'' pobjegli van opasne zone i pozicionirali se na 15. stepenik, dok je novajlija ostao na samom dnu i već sad može da se konstatuje da ga čeka malo je reći trnovit put kako bi i sljedeće sezone igrao mečeve sa najjačim njemačkim klubovima.

Bundesliga, 8. kolo

Nedelja:

Keln - Paderborn 3:0 (1:0)
(Terode 8, Šaub 59, Bornauv 85)

Hofenhajm - Šalke 2:0 (0:0)
(Kramarić 72. Bebu 85)

Subota:

Augsburg - Bajern 1:2 (1:1)
(Rihter 1, Finbogason 90+2 - Levandovski 14, Gnabri 49)

Dizeldorf - Majnc 1:0 (0:0)
(Henings 82)

Lajpcig - Volfsburg 1:1 (0:0)
(Verner 54 - Veghorst 82)

Union Berlin - Frajburg 2:0 (1:0)
(Bulter 1, Ingvartsen 84)

Verder - Herta 1:1 (1:0)
(Sargent 7 - Lukebakio 70)

Borusija (D) - Borusija (M) 1:0 (0:0)
(Rojs 58)

Petak:

Ajntraht - Bajer 3:0 (2:0)
(Pasijensija 4, 16, Dost 80)

TABELA: Borusija M. 16, Volfsburg 16, Bajern 15, Borusija D. 15, RB Lajpcig 15, Frajburg 14, Šalke 14, Ajntraht 14, Bajer 14, Herta 11, Hofenhajm 11, Verder 9, Fortuna 7, Union Berlin 7, Keln 7, Augzburg 6, Majnc 6, Paderborn 1.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar