ITA: Uragan Parma, vrijedi gledati ovu ekipu!

Triling Žervinjo – Kuluševski – Kornelijus uništio Đenovu! Danac ušao sa klupe i postigao tri gola.  Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane - Kornelijus rafalno po Đenovi! Sjajni Danac ušao s klupe i prvim het-trikom u karijeri, za osam minuta, zapečatio sudbinu Đenove, vrlo vjerovatno i njihovog trenera Aurelija Andreacolija.

Fudbal 20.10.2019 | 20:39
ITA: Uragan Parma, vrijedi gledati ovu ekipu!
Miriše na zanimljivu sezonu u Seriji A. Deluje da nikad više golova nije padalo u italijanskom prvenstvu, a neki klubovi se kandiduju za potencijalna iznenađenja sezone. Među njima je izgleda i Parma. Nekada moćni klub sa Tardinija, potom ugašen i uništen, sada je opet uzbudljiva družina za gledanje.

Parma je danas do nogu potukla Đenovu sa 5:1 i verovatno potpisala otkaz treneru Aureliju Andreacoliju.

Parmi je ovo bila četvrta pobeda u sezoni, a treća uzastopna kod kuće. I ubedljivo najefikasnija. Davali su ranije po tri gola Udinezeu i Torinu, ali ovo danas je bila rapsodija. Pet komada za sat vremena.

Parmu vredi gledati ove sezone. Pogotovo zbog nekolicine igrača koji igraju napred.

O talentovanom švedskom tinejdžeru Dejanu Kuluševskom ste već čitali i za mnoge je otkrovenje sezone u Seriji A. Pored njega u špicu igra neuhvatljivi Žervinjo koji podseća na dane kada je harao u dresu Lila. A u špicu su odlični napadači Roberto Ingleze i njegova zamena Andreas Korenlijus. Danas se Ingleze povredio na početku meča, Kornelijus je dobio šansu i iskoristio je. Danac je postigao tri gola za manje od 10 minuta i pokazao da Parma nije pogrešila što ga je dovela iz Atalante. Ovo je bila utakmica koju je čekao pošto je do sada uglavnom ulazio sa klupe.

Dugo je Parma lomila Grifone i konačno ih slomila u 38. minutu. Kucka je započeo akciju, odigrao dupli pas sa Kuluševskim koji ga je odlično poslužio, i Slovak je zatresao mrežu.

U 42. minutu je već bilo 2:0. Kornelijus je sjanim udarcem glavom duplirao prednost. Totalni nokaut za Đenovu je usledio u nadoknadi prvog poluvremena. Posle prodora Kuluševskog, Žervinjo je asistirao, a Kornelijus zakucao volej.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Kornelijus je zabeležio het-trik. Opet je Kuluševski sjajno odložio loptu. Na kraju je mladi Šveđanin postigao i gol za konačnih 5:1 pošto je neverovatnom upornošću došao u  situaciju da predribla golmana Radua. Dve asistencije i gol za 19-ogodišnjaka iz Švedske. Ukupno ima pet asistencija i dva gola od poečtka sezone. 

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, stara je narodna poslovica koja se u potpunosti može primijeniti na večerašnji duel Parme i Đenove, u kojem su domaći slavili ubjedljivo 4:1 (3:0).

Naime, Roberto Ingleze već nakon 12 minuta meča na "Enio Tardiniju" morao je zbog povrede van terena, a zamijenio ga je Andreas Kornelijus i bio je to ključni momenat susreta.

Uprkos mnoštvu prilika fudbalera Parme, gosti iz Đenove uspjeli su odoljeti 38 minuta, a onda je uslijedilo 12 minuta "mraka", u kojima se mreža Đenovljana zatresla čak četiri puta.

Prvo je Juraj Kucka probio bedem gostiju, i to na asistenciju ove sezone sjajnog Dejana Kuluševskog, nakon čega je uslijedio "rafal" Kornelijusa.

Sjajni Danac je u finišu prvog poluvremena postigao dva, a onda početkom nastavka i treći pogodak (još jednom asistirao Šveđanin makedonskih korijena Kuluševski), čime je kompletirao svoj prvi het-trik u karijeri. I to za svega osam minuta.

U posljednjih šest prvenstvenih mečeva, Đenova je od mogućih 18 bodova osvojila samo jedan (0:0 protiv Bolonje).

Nakon minusa od četiri gola, nakratko se probudio i tim Aurelija Andreacolija, koji je zbog loših rezultata i pretposljednjeg mjesta u Seriji A veoma blizu otkaza, te je vrlo vjerovatno da mu je večerašnji susret bio posljednji na klupi Đenove.

Još jedan rezervista, Andrea Pinamonti, koji je na poluvremenu zamijenio Gorana Pandeva, nakon čega je kapitensku traku preuzeo Ivan Radovanović, upisao se u strijelce, smanjivši zaostatak na 4:1.

Ipak, tu nije bio kraj. Fenomenalnu partiju, poslije dvije asistencije, golom za konačnih 5:1 krunisao je Kuluševski, i to nakon katastrofalne reakcije odbrane indisponiranih gostiju

Parma je nakon ove "petarde" na solidnom osmom mjestu, dok nestvarno zvuči podatak da posljednja dva mjesta u Seriji A "drže" klubovi iz Đenove...

SERIJA A - 8. KOLO:

Sasuolo - Inter 3:4 (1:3)
/Berardi 16, Đuričić 74, Boga 82 - Martinez 2, 71 pen , Lukaku 38, 45 pen/

Kaljari - SPAL 2:0 (1:0)
/Naingolan 10, Farago 67/

Sampdorija - Roma 0:0

Udineze - Torino 1:0 (1:0)
/Okaka 42/

Parma - Đenova 5:1 (3:0)
/Kucka 38, Kornelijus 42, 45+1, 50, Kuluševski 79/

Milan - Leće (20.45)

Odigrano u subotu:

Lacio - Atalanta 3:3 (0:3)
/Imobile 69, 90+3 Korea 70 - Muriel 23, 28, Gomez 37/

Napoli - Helas Verona 2:0 (1:0)
/Milik 37, 67/

Juventus - Bolonja 2:1 (1:1)
/Ronaldo 19, Pjanić 54 - Danilo 26/

U ponedjeljak:

Breša - Fiorentina (20.45)

TABELA: Juventus 22, Inter 21, Atalanta 17, Napoli 16, Kaljari 14, Roma 13, Lacio 12, Parma 12, Fiorentina (-1) 11, Torino 10, Udineze 10, Milan (-1) 9, Bolonja 9, Verona 9, Sasuolo (-1) 6, Breša (-2) 6, SPAL 6, Leće (-1) 6, Đenova 5, Sampdorija 4.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar