Loše vijesti za srpski fudbal iz Kazahstana...!

Astana pobedila meč sezone, sve joj se namestilo! Šampion preokrenuo sve u svoju korist!

Fudbal 21.10.2019 | 08:00
Loše vijesti za srpski fudbal iz Kazahstana...!
Ništa od povoljnog raspleta po srpske klubove u šampionskoj trci u Kazahstanu.

Podsetimo, srpskom šampionu - a pogotovo ako to bude Crvena zvezda sa najjačim koeficijentom - odgovaralo bi da titulu u Kazahstanu ne odbrani Astana kako bi naš tim zadržao šanse da bude nosilac u eventualnom trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Astanin gubitak titule je bio jedan od preduslova da srpski šampion popravi šanse u kasnijem žrebu, ali izgleda da se to neće desiti...

Astana je danas u meču sezone okrenula sve u svoju korist. Savladala je direktnog rivala Kairat sa 3:1 i četiri kola pre kraja sve drži u svojim rukama. Ako pobedi svaki meč do kraja, odbraniće titulu. Trenutno je Astana druga sa dva boda manje od Kirata ali ima i utakmicu manje. Do kraja dočekuje Aktobe i Irtiš i gostuje Okžetpešu i Tobolu što je najozbiljniji ispit do kraja sezone. Osim što je Astana danas u direktnom duelu sprečila Kairat da se odlepi, na ruku joj je išao i rezultat pomenutog Tobola koji je do danas imao dva boda više. Ipak, danas je na svom terenu poražen od Ordabasija 1:2 i propustio je veliku šansu za prvo mesto.  

Tobol do kraja gostuje Kairatu i Kajsaru, dočekuje Astanu i Aktobe. Ima šansu da osvoji titulu ako sve pobedi, ali mu je raspored ubedljivo najteži. Kairat je današnjim porazom propustio veliku šansu, dok će Astani do kraja biti ključno to gostovanje Tobolu u kojem će joj možda igrati i nerešen ishod.

Astana je danas u meču sezone iskoristila prednost domaćeg terena protiv Kairata. Hrvat Marin Toimasov je već u osmom minutu udarcem sa ivice šesanesterca doveo šampiona u vođstvo, da bi Kizničenko posle sat vremena igre imao sreće da mu se lopta idealno odbije na peterac posle kornera i da lagano zatrese mrežu. Kairat se vratio u igru golom Radeta Dugalića u 69. minutu posle prekida, ali nije uspeo da postigne i drugi gol već je primio treći posle kontre domaćih u nadoknadi vremena.



KAZAHSTAN 1 - 30. KOLO

Subota

Atirau - Žetisu 0:3 (0:3)

Irtiš - Kajsar 2:1 (1:0)

Nedelja

Tobol - Ordabasi 1:2 (1:1)

Taraz - Šahtjor Karagandi 0:0

Aktobe - Okžetpes 1:2 (1:1)

Astana - Kairat 3:1 (1:0)



Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar