ŠPA: Može Viljareal i u gostima, tu je Ekambi!

Žuta podmornica stigla do tri boda u Kataloniji - 0:1 (0:1).  Masip spustio rampu Atletiku na Katedrali! Golman Valjadolida zaslužan za bod svog tima.

Fudbal 20.10.2019 | 19:51
ŠPA: Može Viljareal i u gostima, tu je Ekambi!
Viljareal je ove sezone tim koji najbolje igre pruža na svom Madrigalu, ali je pokazao danas da može da odigra kvalitetno i u gostima. Gostovao je Espanjolu i slavio s 0:1 (0:1) čime se dokopao tri veoma bitna boda.

Najzaslužniji za gol Žute podmornice u 17. minutu bio je desni bek Penja. Prvo je primio loptu na desnoj strani, posle duplog pasa je ušao u šesnaesterac i tako odlično doprineo golu koji je kasnije sa njuhom sjajnog napadača namirisao Karl Toko Ekambi.

Malo posle pogotka Viljareala Serđi Darder je šutirao s poludistance pored leve stative. Bila je to odlična šansa za brzo izjednačenje. Još bolju priliku je imao Džonatan Kaljeri kada je ispratio centaršut u blizini penala, šutirao je glavom i pogodio prečku.

Espanjol se nije predavao ni u nastavku utakmice, Matijas Vargas se našao u prilici, primio je loptu u šesnaestercu, ali mu je golman Viljareala odbranio udarac.

Pokušala je i Žuta podmornica da dođe do još jednog gola. U 55. minutu je Ekambi pokušao, ali je njegov udarac bio neprecizan, pa je lopta otišla iznad gola.

Ipak, do kraja meča nije bilo promene rezultata. Viljareal je otišao kući sa celim plenom.

Masip spustio rampu Atletiku na Katedrali. Golman Valjadolida zaslužan za bod svog tima.

Zanimljiv duel odgirali su na San Mamesu Atletik Bilbao i Valjadolid, a gosti su srećno stigli na kraju do vrednog boda. Najzaslužniji je definitivno golman Đordi Masip koji je branio izvanredno, ali i domaći defanzivac Injigo Martinez koji je postigao smešan autogol za izjednačenje u drugom poluvremenu.

Bilbao je na vreme poveo preko Injakija Vilijamsa koji je posle sjajnog bega u 33. minutu zaobišao gostujućeg golmana i obradovao čuvenu Katedralu. Bila je to jedna od retkih konkretnih akcija u prvom poluvremenu koje ćemo osim po golu pamtiti i po pokušaju Turčina Unala na drugoj strani koji je domaći golman Simon majstorski zaustavio na početku. 

Strpljivo je igrao Valjadolid na ovom gostovanju, a trenutak radosti dočekao je u 71. minutu. Posle centaršuta sa strane Martinez je nespretno reagovao i matirao svog golmana za 1:1. Pokušao je Atletik do kraja da dođe do pobede, ali se na tom putu isprečio Masip. Kao mačka se bacio gostujući golman prilikom sjajnog šuta Ikera Muniaina i sprečio trijumf domaćina u 88. minutu.

PRIMERA - 9. kolo

Petak

Granada - Osasuna  1:0 (1:0)
/Duarte 38/

Subota

Eibar - Barselona 0:3 (0:1)
/Grizman 13, Mesi 58, Suarez 66/

Atletiko Madrid – Valensija 1:1 (1:0)
/Dijego Kosta 36 pen – Pareho 82/

Hetafe - Leganes 2:0 (0:0)
/Anhel 64, 84/

Majorka - Real Madrid 1:0 (1:0)
/Lago Žunior 7/

Nedelja

Alaves – Selta 2:0 (0:0)
/Magaljan 50, Lukas Perez 82/

Real – Sosijedad 3:1 (2:1)
/Havi Garsija 22ag, Vilijan Žoze 36, Portu 58 – Moron 12/

Espanjol - Viljareal 0:1 (0:1)
/Ekambi 17/

Bilbao - Valjadolid 1:1 (1:0)
/Vilijams 33 - Martinez 71. autogol/

21.00: Sevilja - Levante 



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar