Runi porazom završio karijeru u SAD!

Legendarni fudbaler Vejn Runi, porazom svog DC Junajteda od Toronta 5:1, završio je svoju igračku karijeru u američkoj MLS ligi.  Vejn Runi odigrao poslednji meč u Americi: Vreme je za povratak kući! Englez će uskoro početi novu epizodu. I na terenu i van njega. . .

Fudbal 21.10.2019 | 09:54
Runi porazom završio karijeru u SAD!
Kapitenu tima ovo je bila poslednja utakmica u Sjedinjenim Američkim Državama, a 33-godišnji napadač za 18 meseci igranja za DC Junajted postigao je 23 gola uz 15 asistencija.

Ove sezone bio je najbolji strelac ekipe sa 11 golova, a nekadašnji kapiten Engleske i Mančester Junajteda vraća se na Ostvro, gde će od januara sledeće godine biti angažovan u drugoligašu Derbi Kauntiju kao igrač-menadžer.

Vejn Runi (33) se oprašta od Amerike.

Legendarni engleski fudbaler i jedan od najvećih ostrvskih igrača u istoriji odigrao je u nedelju poslednji meč za Di-Si junajted iz Vašingtona i doživeo poraz u plej-ofu tamošnje lige.

Runijeva ekipa naišla je na Toronto, koji je u produžetku dao čak četiri gola i trijumfovao ukupnim rezultatom 5:1, za plasman u sledeću rundu.

Sa druge strane, Junajted se oprostio od takmičarske godine, ali i od Runija, jer se čuveni kapiten Mančester junajteda i engleske reprezentacije vraća u domovinu, gde će biti trener-igrač Derbi Kauntija.

Runi je u Americi odigrao 53 utakmica za Di-Si i iako nije "podigao" tamošnji fudbal kao što je svojevremeno uradio Dejvid Bekam, ipak je imao svoje sjajne trenutke.

Jedan od njih bio je i gol udarcem sa sopstvene polovine.

Runi je igrao u Americi od 2018, a u Čempionšip će stići u januaru, jer je potpisao ugovor sa Derbijem na 18 meseci. Isprva će više biti igrač, ali će pomagati i menadžeru Filipu Kokuu, nekadašnjem reprezentativcu Holandije.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar