Previranja u FS RS: Od tuče do sudskog epiloga

Problemi i neslaganja u Fudbalskom savezu Republike Srpske traju već godinama. Eskalirali su kada je u septembru ove godine došlo do tuče u konferencijskim prostorijama saveza. Novak Damjanović je nakon verbalnih uvreda i tvrdnji da će dosadašnje rukovodstvo izbaciti iz saveza, fizički nasrnuo na generalnog sekretara saveza Gorana Ćejića.

Republika Srpska 20.10.2019 | 17:40
Previranja u FS RS: Od tuče do sudskog epiloga
Iz MUP-a Srpske tada su saopštili da su protiv Novaka Damjanovića, zbog sumnje da je izvršio krivična djela „ugrožavanje sigurnosti" i „tjelesna povreda" podnijeli izvještaj Banjalučkom okružnom javnom tužilaštvu. U Fudbalskom savezu su rekli da će Damjanović biti krivično gonjen i isključen iz Saveza. Generalni sekretar kaže da još uvijek čekaju epilog događaja.

"U međuvremenu se desilo to da je podnijeta disciplinska prijava protiv Damjanovića. Vođen je prvostepeni disciplinski postupak i komisija je donijela nepravosnažnu odluku o isključenju iz fudbalske organizacije. U slučaju Damjanović reagovala je policija i to je stvar policijskih organa odnosno tužilaštva i pravosuđa kako će postupiti prema Damjanoviću", rekao je Goran Ćejić, generalni sekretar FS RS.

Zanimljivo je da nakon napada na generalnog sekretara Saveza Gorana Ćejića, policija je pokrenula istragu protiv Jelene Gubić zbog neovlašćenog snimanja u službenim prostorijama fudbalskog saveza. Ona je telefonom snimila verbalne uvrede i fizički napad Novaka Damjanovića na generalnog sekretara.



Kao zahvalnicu za savjesno obavljanje građanske dužnosti, Gubićeva je osumnjičena da je svojim telefonom snimila prisutne bez njihove dozvole, a onda taj snimak dostavila sredstvima javnog informisanja.

"Kod institucija koje bi trebale da štite ljude, za kratak period sam prešla put od svjedoka do osumnjičenog. Da li je to normalno. Moja namjera nije bila loša. Ja snimak nisam dala medijima. Rečeno nam je u policiji da će to poslužiti kao dokaz", rekla je Jelena Gubić, FS RS.  

Na osnovu snimka, slučaj je rasvijetljen i Damjanović priveden. Na teret mu se stavlja da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nanošenje tjelesnih povreda na štetu Gorana Ćejića.

Gubićeva je u postupku bila svjedok sve dok snimak tuče nije objavljen na internet portalima 28.septembra. Od tada je postala osumnjičeno lice.

Postavlja se pitanje šta zapravo predstavlja neovlašćeno snimanje i kako će se bilo koji građanin odlučiti na prijavljivanje krivičnog djela kome je bio svjedok ili ga snimio mobilnim telefonom.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Zoom

20.10.2019 16:14

Celo Novak nabacio 20 kg sala pa se kofrci u službenim prostorijama na zvanicnom sastanku jer je Vrlo jasno da ga tamo ne smije niko dirnuti, pa ko pjevac se zalijeće a ovi ga ono drže.

ODGOVORITE
Name

Doktor

20.10.2019 16:21

I policija povezana s mafiijom, ah zna se i zbog koga i čega. Nečeg još dugo.

ODGOVORITE
Name

Sako

20.10.2019 16:23

Policija pokrenula istragu protiv zene koja je snimala... a sta ste vi ocekivali, da policija uradi neston normalno i logicno, to je nemoguca misija

ODGOVORITE
Name

Mile

20.10.2019 16:29

Mile kovacevic ce vas razvsliti. Jaci je od Dodika.

ODGOVORITE
Name

Bandiceva bagra.

20.10.2019 18:43

Ovo je drzava u koju su se uvukle neznalice ilopovi pa misle da mogu sve radinti. Za vas je zatvor Foča.

ODGOVORITE
Name

Justik

20.10.2019 19:32

Da li će se Jelenin snimak moći koristiti kao dokaz u postupku protiv Damjanovića.?? U bilo kojem postupku, krivičnom, prekršajnom, disciplinskom. Pošto je protiv nje pokrenut krivično postupak za nezakonito snimanje, onda i taj snimak ima da se tretira kao nezakonito pribavljen dokaz. Pa se ulazi u jedan apsurd - svi su vidjeli šta je i kako bilo, a sud mora da se ponaša kao da filma nema, kao da niko ništa nije vidio, Damjanović čist kao suza. Jer, izjave svjedoka su nesigurne, nedsljedne, na staklenim nogama, nešto kao vrbov kolac u ogradi.

ODGOVORITE