Partizan samo ovako može do trofeja!

Šćepanović: Dali smo poslednji atom! Pomoćni trener crno-belih o pobedi nad Mornarom, načinu igre u novoj sezoni i iznenadnom zadatku koji je morao da obavi.

Košarka 20.10.2019 | 09:35
Partizan samo ovako može do trofeja!
Iznenađujuće je delovala slika u dvorani "Topolica" uoči utakmice Mornar - Partizan. Ekipe su se zagrevale, a trener gostiju Andrea Trinkijeri nikako se nije pojavljivao na terenu.

Nije ga bilo ni tokom predstavljanja ekipa, ni kada je utakmica počela i tada je već postalo jasno da se dogodilo nešto nepredviđeno.

Ulogu prvog trenera morao je da preuzme Vlado Šćepanović, pod čijim vođstvom je Partizan slavio u Baru rezultatom 76:65 i napravio važan korak ka vrhu tabele ABA lige.

"Pojavila mu se određena slabost i to je uslovilo da on jednostavno nije bio u stanju da vodi utakmicu. Tako smo se u startu sreli sa hendikepom, koji je sigurno veliki, jer svi znamo šta prvi trener znači ekipi. Ali, kada se tako nešto desi, nema vremena za kukanje, mora da počne da se radi. Prvi pomoćnik mora da bude spreman na takve situacije, slično je i kada šef bude isključen", rekao je Šćepanović na konferenciji za novinare.

Naravno, on je pre odlaska u Bamberg i Partizan, da asistira Trinkijeriju, stekao određeno iskustvo kao šef struke Budućnosti.

Crno-beli su u Baru preuzeli kontrolu početkom treće četvrtine i nakon toga kontrolisali utakmicu.

"Mornar je po mom mišljenju napadački najtalentovanija ekipa u ABA ligi i znali smo da će biti veoma teško. Izuzetno cenim Mihaila Pavićevića, poznajemo se godinama i znam koliko dobro ume da pripremi i motiviše ekipu. Mi smo ovde došli iz situacije gde puno putujemo. Imaćemo devet gostovanja u prvih 11 utakmica i fizički smo potrošeni, ali danas smo uložili poslednji atom snage da zaustavimo Mornar na njegovom terenu".



Najjače oružje Barana, šut za tri poena, potpuno je osujećeno (4/22).

"Zavisi kakvo veče dođe, trojke ili pogodite ili ne pogodite. Ali, svakako da i ti nepogođeni šutevi nisu bili samo odraz njihove loše večeri, nego i našeg ritma i energije. Želeli smo da ih što više umorimo i dovedemo u poziciju da ne šutiraju iz lakih pozicija. Uspeli smo u tome i na kraju je timski kvalitet pogodio", naglasio je Šćepanović, pa dodao:

"Uvek kažem igračima da Partizan može da osvaja trofeje samo ako igra kao tim. To je generalno pravilo u košarci. Kada izgradite kolektivni duh i timsku igru, mnogo ste bliži pobedama i, nadam se, trofejima".

Do važne pobede, crno-bele su nosili njihovi verni navijači iz mnogih gradova Crne Gore.

"Ni kao igrač nisam voleo da igram pred praznim tribinama. Jednostavno, kada se napuni dvorana, onda je to spektakl. U Baru je uvek tako kada igra Partizan i mislim da je atmosfera bila na najvišem sportskom nivou".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar