HOL: Tadić golom povukao Ajaks ka osmoj pobjedi!

Srpski reprezentativac stigao do devetog gola za crveno-bele ove sezone.  Tadić strelac, Ajaks se provukao protiv Valvajka! Kopljanici slavili s 2:1.

Fudbal 19.10.2019 | 21:50
HOL: Tadić golom povukao Ajaks ka osmoj pobjedi!
Asistencije su njegova specijalnost, ali i postizanje golova mu odlično ide.

Tek je oktobar, a Dušan Tadić je deveti put ove sezone pogodio za Ajaks.

Protiv RKC Valvajka, u 46. minutu, načeo je mrežu gostiju svojim šestim pogotkom ove sezone u holandskom prvenstvu. Na kraju, klub iz Amsterdama je slavio 2:1 i zadržao vodeću poziciju posle deset kola sa osam pobeda i dva remija, bez obzira na učinak PSV Ajndhovena u duelu sa Utrehtom (u gostima).

Tadić je do gola došao udarcem iz prve skoro iz "mrtvog ugla" na centaršut 18-godišnjeg Seržinja Desta. Mladi reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država bio je asisten i za drugi pogodak svog tima, kada je u 76. minutu pronašao Kvinsija Promesa.

Prethodno je Said Bakari u 63. izjednačio na 1:1, ali ekipa poslednjeplasiranog tima nije imala dovoljno snage za iznenađenje protiv šampiona i prošlosezonskog polufinaliste Lige šampiona.

RKC je ostao na začelju sa samo jednim bodom.

Novo kolo, stari dobri Dušan Tadić. Ponovo je bio strelac za Ajaks. Gostovali su Kopljanici Valvajku, ali su slavili daleko teže nego što se očekivalo. Čak je domaćin sve do 76. minuta imao nerešeno u rukama, ali je Kvinsi Promes sjajnim golom doneo sva tri boda gostima - 1:2 (0:0).

Zanimljivo, posle prvog poluvremena nije bilo golova, otišlo se na odmor sa 0:0 i to se sigurno nije svidelo Eriku Ten Hagu. Očigledno je obavljen dobar razgovor u svlačionici, pa je Ajaks u nastavku zaigrao bolje.

Kopljanici su oklop protivnika probili prvi put u 46. minutu, a strelac je bio ko drugi do Dušan Tadić, odlično se snašao na drugoj stativi i doneo svom timu prednost. Ovo je Tadiću šesti gol u sezoni čime je samo dodatno potvrdio ono što svi znaju - da je klasa od igrača.

Posle toga je Ajaks imao probleme, a Valvajk je čak uspeo i da izjednači u 63. minutu preko Saida Bakarija i u tim momentima sigurno Kopljanicima nije bilo svejedno.

Ipak, uspeo je sjajni Ajaks do pobede na kraju. Kvinsi Promes je postigao odlučujući gol u 76. minutu i tada je bilo jasno da će tim iz Amsterama do tri boda.

Fantastičan udarac i gol.

HOLANDIJA 1 - 10. KOLO

Subota

RKC Valvajk - Ajaks 1:2 (0:0)
/Bakari 63 - Tadić 46, Promes 76/ 

AZ Alkmar - Herenven 2:4 (1:3)
/Vlar 31, Stengs 48 - Botman 7, Kongolo 36, Odgard 45+3, Kopmejners 63ag/



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar