BL: Od dve Borusije, bolja ona iz Dortmunda!

Embolo da uči od Rojsa, "teror" Dortmunda se nastavlja! Deveti put zaredom okršaj dvije Borusije završen pobjedom one iz Dortmunda. Bril Embolo tragičar Menhengladbaha.  Dortmund veze, Rojs igrač odluke - žuta Borusija je jača! Tek sada postaje gužva u vrhu Bundeslige. . .

Fudbal 19.10.2019 | 21:40
BL: Od dve Borusije, bolja ona iz Dortmunda!
U sudaru dve Borusije kao pobednik je izašao Dortmund! Došao je Menhengladbah u goste kao tim koji drži prvu poziciju na tabeli Bundeslige, ali se proveo kao bos po trnju. Uvideo je da je sve što je do sada radio dobro, ali da će morati mnogo bolje ako želi da se trka do kraja sa Bajernom i Dortmundom. Domaćin je održao manju lekciju Menšu i slavio sa 1:0 (0:0) u ovom derbiju.

Mora se priznati - zasluženo.

Imao je i Menš svoje šanse, mogao jedo gola recimo kao kada se Štefan Lajner uhvatio za glavu od očaja posle promašaja. Lepo je primio loptu posle slobodnjaka i iz blizine ispalio projektil u desnu stranu gola, ali mu je Roman Burki obranio šut u 27. minutu.

Dortmund je do prvog gola stigao već u 33. minutu kada je posle šuta Torgana Azara lopta završila u mreži, međutim taj gol je poništen zbog VAR-a.

Delovalo je kao da će utakmica doći do isteka sat vremena, a da neće biti postignut nijedan pogodak, međutim onda se dogodio 58. minut i fantastična akcija Dortmunda. Počeo je domaći tim da veze po terenu, Torgan Azar je proigrao Marka Rojsa, a ovaj izrastao u čoveka odluke posle dobre završnice akcije. Samo je ćušnuo loptu ispod golmana i tako doneo veliku radost Žutom zidu.

Dortmund je do kraja postigao još jedan gol, strelac je bio Julijan Brandt, ali je taj gol bio takođe poništen, zbog ofsajda. Na kraju, onaj gol Rojsa je bio presudan.

Mogao je i Menhengladbah u završnici do boda, ali je Burki odlično odbranio kada su gosti pretili. Nedostajalo je Menšu i malo sreće pa da se sa ovog teškog gostovanja vrati sa kakvim-takvim plenom.

Sa ovom utakmicom, kao i posle poraza Bajerna, nastala je prava gužva u vrhu tabele Bundeslige. Menš i Volfzburg imaju po 16 bodova, Bajern i Dortmund po 15, a toliko i ma i Lajpcig. Sledi Šalke sa 14, a toliko imaju i Frajburg, Ajntraht i Leverkuzen.

Zar treba isticati koliko će biti zanimljivo do kraja sezone?

Ako su tri vezana remija u Bundesligi bila znak za uzbunu u Borusiji Dortmund, duel sa imenjakom iz Menhengladbaha na Vestfalenu bio je idealna prilika za „vađenje“, a „milioneri“ su znali da iskoriste ovaj „zicer“.

Nakon osam vezanih trijumfa nad Menhengladbahom, Borusija iz Dortmunda upisala je i deveti zahvaljujući minijaturi Marka Rojsa u 58. minutu.

Torgen Azar odličnim dodavanjem izbacio je Rojsa pred Jana Zomera, a kapiten domaćih je to rutinski riješio – iz prve je gurnuo loptu kroz noge golmana gostiju za pobjedu 1:0!

Njegov potez na drugoj strani posmatrao je napadač Menhengladbaha Bris Embolo koji se nešto ranije u dva navrata našao u sličnoj situaciji, ali je ishod bio potpuno drugačiji.

Belgijanac je u 29. i u 41. minutu izašao sam pred Romana Birkija, ali je švajcarski golman oba puta uspio da nogom odlično interveniše i spasi svoj gol, jednom čak van šesnaesterca.

Borusija Dortmund na ovom meču bila je bez supertalentovanog Džejdona Sanča, koji je kažnjen odstranjivanjem iz tima za ovu utakmicu jer se nije na vrijeme vratio iz Engleske sa reprezentativne pauze.

Junak Dortmunda morao je van terena dvadesetak minuta prije kraja zbog povrede, ali su "čuda“ na golu domaćih nastavila da se dešavaju. Marvin Hic sjajnom intervencijom na gol-liniji u 90. minutu sačuvao je sva tri boda i pokazao Lusijenu Favru da može ozbiljno da računa na njega, ukoliko povreda Birkija bude ozbiljnije prirode.

Pobjeda Borusije Dortmunda mogla je biti i ubjedljivija, da arbitar Saša Stegeman dva puta nije dobio instrukcije iz VAR sobe da mora da poništi pogodak.

Prvi put bilo je to u 33. minutu zbog pomalo sumnjivog ofsajda, a drugi put u posljednjim trenucima utakmice, kada se Rojs u trenutku udarca Brahimija našao ispred Zomera i tako zasmetao golmanu gostiju, koji istini za volju nije imao šanse da zaustavi loptu koja je odsjela pored stative.

Uprkos porazu, Borusija Menhengladbah i nakon osmog kola Bundeslige ostaće na prvom mjestu na tabeli, ali će Šalke imati priliku da preuzme lidersku poziciju eventualnom pobjedom nad Hofenhajmom u nedjelju.

BUNDESLIGA - 8. KOLO:

Augzburg - Bajern Minhen 2:2 (1:1)
/Rihter 1, FInbogason 90+2 - Levandovski 14, Gnabri 49/

Fortuna Diseldorf - Majnc 1:0 (0:0)
/Henings 82/

RB Lajpcig - Volfsburg 1:1 (0:0)
/Verner 54 - Veghorst 82/

Union Berlin - Frajburg 2:0 (1:0)
/Bulter 1, Ingvartsen 84/

Verder - Herta 1:1 (1:0)
/Sardžent 7 - Lukebakio 70/

Borusija Dortmund - Borusija Menhengadbah 1:0 (0:0)
/Rojs 58/

Odigrano u petak:

Ajntraht - Bajer Leverkuzen 3:0 (2:0)
/Pasijensija 4, 16 pen, Dost 80/

U nedjelju:

Keln - Paderborn (15.30)
Hofenhajm - Šalke (18.00)

TABELA: Borusija Menhengladbah (-1) 16, Vofsburg 16, Bajern Minhen 15, RB Lajpcig 15, Šalke (-1) 14, Frajburg 14, Ajntraht 14, Bajer Leverkuzen 14, Borusija Dortmund (-1) 12, Herta 11, Verder 9, Hofenhajm (-1) 8, Fortuna Diseldorf 7, Union Berlin 7, Augzburg 6, Majnc 6, Keln (-1) 4, Paderborn (-1) 1.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar