PL BiH: Pobjede Radnika i Borca, Velež gazda Mostara!

Borac u najboljoj seriji u posljednjih pet godina! Banjalučki Borac potvrdio dobru formu pobjedom nad Zvijezdom 09 u gostima. Crveno-plavima trebalo 95 utakmica da vežu tri pobjede u najvišem rangu.  Šetnja Radnika Tuzlom, Bijeljinci na "Tušnju" deklasirali Tuzlu siti! Sjajni Bijeljinci protutnjali Tuzlom. . .  Velež gazda Mostara, Zrinjski pao u Vrapčićima! “Rođeni” minimalnim rezultatom savladali Zrinjski u mostarskom derbiju i revanširao se “plemićima” za poraz na startu Premijer lige BIH.

Fudbal 19.10.2019 | 19:28
PL BiH: Pobjede Radnika i Borca, Velež gazda Mostara!
Poslije reprezentativne pauze bh. premijerligaši vratili su se na teren, a dve sedmice odmora nisu ostavile traga na fudbalerima Borca koji su nastavili sa pobjedama.

Crveno-plavi su kao gosti savladali Zvijezdu 09 rezultatom 2:0 i upisali petu pobjedu ove sezone.

Mostarski derbi završen je minimalnom pobjedom Veleža nad Zrinjskim, a za iznenađenje pobrinuo se Radnik koji je sa 3:0 slavio na gostovanju Tuzla sitiju

Banjalučani su opravdali ulogu favorita protiv "fenjeraša", a trebalo im je nešto više od pola sata igre da probiju bedem Zvijezde 09.

Vranješ sam kao cijela Zvijezda

Stojan Vranješ pogotkom u Ugljeviku došao je do učinka od osam postignutih golova, što je više nego što su postigli svi fudbaleri Zvijezde 09 zajedno. Ekipa iz etno-sela postigla je šest i primila pet puta više – 30.

Goste je u vođstvo doveo Ivan Crnov u 35. minutu , a trijumf je “ovjerio” Stojan Vranješ iz penala u 62. minutu. Imala je ekipa Branislava Krunića priliku i za ubjedljivo vođstvo, ali su u finišu susreta pogodili prečku.

Borac je tako potvrdio dobru formu, najbolju u Premijer ligi BIH u posljednjih pet godina.

Crveno-plavi su vezali tri pobjede u najvišem rangu, što je prvi put još od 2014. godine, kada su ostvarili četiri trijumfa u nizu.

Ekipa koju je vodio Vinko Marinović tada je redom pobjeđivala Slaviju, Zrinjski, Radnik i Željezničar, i to sve rezultatom 1:0.

Na ruku Borcu idu i ostali rezultati 13. kola, tako da poslije pobjede Veleža nad Zrinjskim i trijumfa Radnika protiv Tuzla sitija zaostaje samo tri boda za drugoplasiranim Tuzlacima.  

Šetnja Radnika Tuzlom, Bijeljinci na "Tušnju" deklasirali Tuzlu siti! Sjajni Bijeljinci protutnjali Tuzlom...

U susretu 13. kola Premijer lige BiH, na stadionu "Tušanj", pred oko 500 gledatelja, fudbaleri bijeljinskog Radnika deklasirali su domaćina Tuzlu siti 3:0 (0:0)!

Pobjeda gostiju potpuno je zaslužena, jer su tokom cijele utakice stvorili veliki broj prilika za gol od kojih su realizirali "samo" tri.

Nakon što su u prvom poluvremenu šanse za vodstvo prokockali Bradonjić u 10. minuti, te Hasanović u 13. minuti, kada je prebacio golmana Muminovića, a Kojić loptu izbacio sa same gol-linije, gosti su u 58. minuti najavili pobjedničke ambicije.

U toj minuti sjajno se čuvara oslobodio Đurić, ali je lopta prošla pokraj same druge stative.

U 74. minuti Peco je prokockao veliku priliku, kada je "oči u oči" bio s golmanom domaćih, ali je Muminović izašao kao pobjednik izbacivši loptu koljenom.

No, već u narednoj minuti isti igrač Radnika sjajno je izveo kontru, s desne strane šutirao je po zemlji i doveo svoj tim u vodstvo od 0:1.

Uslijedili su napadi domaćih igrača, ali je u 82. minuti sve odlučeno. Hasanović je u šesnaestercu Tuzlaka oborio Maksimovića, a šut sa 11 metara u gol je pretvorio Karić.

Konačan rezultat postigao je Posinković u 90. minuti, kada je pokraj tri čuvara šutirao sa oko 20 metara i savladao golmana Muminovića.

Ovo je prvi poraz Tuzla sitija u prvenstvu na domaćem terenu, a ujedno i prvi neuspjeh novog trenera "plavih" Elvira Baljića.

Velež gazda Mostara, Zrinjski pao u Vrapčićima! “Rođeni” minimalnim rezultatom savladali Zrinjski u mostarskom derbiju i revanširao se “plemićima” za poraz na startu Premijer lige BIH.

Poslije dugo vremena Velež je gazda Mostara!

“Rođeni” su golom Zvonića u finišu meča savladali ekipu Zrinjskog rezultatom 1:0 i poslije pet godina konačno srušili najvećeg rivala.

Mostarski derbi nije opravdao očekivanja, pa je viđeno svega nekoliko prilika, a najbolju u prvom poluvremenu imao je Nusmir Fajić, kada je u 39. minutu za malo zakasnio na centaršut s desne strane.

Domaći fudbaleri imali su inicijativu, ali ne i rješenja za golmana Zrinjskog Ivana Brkića, koji je u par navrata dobro intervenisao.

Ipak, čuvar mreže gostiju ipak je kapitulirao pet minuta prije kraja, na oduševljenje domaće publike.

Denis Zvonić najbolje se snašao u gužvi poslije kornera i poslao loptu u mrežu za pobjedu Veleža 1:0 i veliko slavlje u Vrapčićima.

Nakon ovog poraza Zrinjski je šesti na tabeli sa 20 bodova, a Velež se s tri nova boda popeo na osmom mjesto sa osvojenih 15 bodova. 

"Iz dva u jedan" na "Grbavici", Željezničar u nastavku slomio Mladost! Pobjeda sarajevskih "plavih" u posljednjem današnjem meču 13. kola Premijer lige BiH.

Fudbaleri Željezničara savladali su nakon preokreta ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja 2:1 (0:1), u posljednjem današnjem susretu 13. kola Premijer lige BiH.

Utakmica na stadionu "Grbavica" pripala je domaćim fudbalerima, iako su gosti prvi postigli gol.

Željezničar je od početka utakmice bio bolji protivnik na terenu. Izabranici Amara Osima imali su terensku inicijativu i posjed lopte, ali nisu uspijevali ozbiljnije ugroziti gol gostiju.

S druge strane Mladost se branila, a zatim iz prve ozbiljnije prilike došla do vodstva.

Jedini pogodak u prvom poluvremenu postigao je napadač Mladosti, Englez Matijas Fanimo u 38. minutu susreta.

U drugom poluvremenu Osim je izmjenio nekoliko igrača, "plavi" su nastavili s napadima i takva igra im se isplatila u 54. minutu kada izjednačenje donosi Semir Štilić.

Željezničar je nastavio nizati šanse pred golom Mladosti, a prilike za vodstvo propustili su Sipović, Alispahić i Veselinović. U 70. minutu odbrana gostiju ponovo je kapitulirala kada Sulejman Krpić postiže drugi gol za domaćina.

"Plavi" su nastavili s napadima do kraja utakmice, a šanse su imali Sipović i Bojo, ali promjene rezutata nije bilo.

S druge strane Fanimo je još jedanput pokušao iznenaditi Erića, ali njegov udarac nije bio precizan.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezutata, Željezničar je upisao tri boda s kojima je održao priključak u samom vrhu ligaške tabele sa Sarajevom.

PREMIJER LIGA BIH - 13. KOLO:

Petak

Sarajevo - Čelik 2:0 (0:0)
/Rahmanović 61, Ahmetović 85/

Subota:

Velež - Zrinjski 1:0 (0:0)
/Zvonić 82/

Tuzla siti – Radnik 0:3 (0:0)
/Peco 75, Karić 82, Posinković 90+1/

Zvijezda 09 – Borac 0:2 (0:1)
/Crnov 35, Vranješ 62 pen/

Željezničar - Mladost 2:1 (0:1)
/Štilić 54, Krpić 70 - Fanimo 38/

Nedjelja:

Široki Brijeg - Sloboda (17.00)

TABELA: Sarajevo 27, Željezničar 26, Tuzla siti 24, Radnik 24, Borac 21, Zrinjski 20, Čelik 16 Velež 15, Široki Brijeg (-1) 14, Sloboda (-1) 13, Mladost 9, Zvijezda 09 3.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar