Prva liga RS: Deveta pobjeda Krupe zaredom!

Lukićev "poker" za 27 minuta! Sjajna Krupa sigurnim korakom gazi ka Premijer ligi BiH. Mladi napadač za 27 minuta postigao četiri gola, te preuzeo lidersku poziciju na listi strijelaca.

Fudbal 19.10.2019 | 19:04
Prva liga RS: Deveta pobjeda Krupe zaredom!
Jovo Lukić - Jedinstvo 4:0!

Mladi napadač Krupe za svega 27 minuta postigao je čak četiri pogotka, koji su ekipi Zorana Marića bila dovoljna za deveti uzastopni trijumf u Prvoj ligi RS.

Lukić se tako sa devet pogodaka izdvojio na čelu liste strijelaca, a da ga trener Marić nije iz igre izvukao već na poluvremenu, ta brojka mogla je biti i veća.

Ovako, ostalo je 4:0, pa Krupa sigurnim korakom nastavlja potjeru za osvajanjem šampionske titule i plasmanom, odnosno povratkom u Premijer ligu BiH.

I najbliži pratilac Krupe, Rudar prijedor, Slavio je u 11. kolu, ali daleko teže od očekivanog. Pobjedu "rudarima" osigurao je defanzivac Nemanja Pekija 10 minuta prije kraja meča. Prethodno su domaći stekli prednost preko Mihajla Savanovića u prvom dijelu, da bi na 1:1 uspio da izjednači Filip Blagojević.

Iako su od 14. minuta imali igrača više (isključen golman domaćih Boriša Bodiroga), fudbaleri Alfa Modriče poraženi su u Janji 0:2. Podrinje je tako nastavilo sa sjajnim partijama od dolaska Muhameda Jusufovića na klupu.

Već do pauze domaći su stekli dva gola prednosti, preko Vladimira Molerovića i Dragana Došle, te u nastavku srčanom igrom, uprkos igračkom deficitu, uspjeli da zadrže vođstvo i ostvare veliki trijumf.

Jedinu gostujuću pobjedu ostvarila je Kozara u Derventi. Dejan Glišić i Draško Lolić pogađali su za "crveno-bijele" iz Gradiške, dok je jedini pogodak za Tekstilac postigao Slađan Stupar.

Slobodna u ovom kolu bila je ekipa banjalučkog Željezničara.

PRVA LIGA RS - 11. KOLO:

Krupa - Jedinstvo 4:0 (4:0)
/Lukić 1, 14, 20, 27/

Rudar Prijedor - Slavija 2:1 (1:0)
/Savanović 28, Pekija 80 - Blagojević 63/

Tekstilac - Kozara 1:2 (1:2)
/Stupar 18 - Glišić 9, Lolić 66/

Podrinje - Alfa Modriča 2:0 (2:0)
/Molerović 21, Došlo 32/

Slobodna ekipa: Željezničar

TABELA: Krupa 28, Rudar Prijedor 23, Kozara 17, Podrinje 12, Alfa Modriča 10, Slavija 10, Željezničar (-1) 8, Tekstilac (-1) 8, Jedinstvo 7.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar