Pad Partizana - drugi dio! Poraz u Lučanima!

Posle Voždovca i Mladost iz Lučana je bila bolja od Partizana u 12. kolu Superlige Srbije. Strelac gola za domaćina bio je Lazar Jovanović u 77. minutu.  Sadik promašivao nemoguće, Lazar Jovanović isporučio kaznu! Mladost ultradefanzivnom taktikom posle 21 godine srušila crno-bele – 1:0.

Fudbal 19.10.2019 | 17:30
Pad Partizana - drugi dio! Poraz u Lučanima!
Umar Sadik u subotu popodne nije bio taj!

Imao je najbolji strelac Partizana nekoliko situacija u kojima je mogao i MORAO da poveća svoj golgeterski saldo, ali ga u Lučanima jednostavno nije htelo.

Možda i presudni momenat meča dogodio se u 65. minutu, kada je Partizan konačno probio "bunker" Mladosti, stvorio idealnu šansu, ali Nigerijac iz dva pokušaja nije uspeo da savlada odličnog golmana Zlatka Zečevića.

Partizan je "prosuo" još tri boda i titula šampiona polako, ali sigurno izmiče. Mladost je golom Lazara Jovanovića u 77. minutu stigla do istorijskog prvog trijumfa u takmičarskim utakmicama protiv "parnog valjka".

Domaćin se istakao neverovatnom disciplinom u odbrani sa svih 11 igrača. Takođe, do trijumfa je "plave" vodila borbenost koja se retko viđa na superligaškim terenima u Srbiji, ali i grubost, na koju crno-beli nisu imali odgovor.

Iako je delovalo da Lučance ne zanima previše protivnički gol, sjajno su iskoristili priliku koja im se ukazala pred kraj meča. Jovanović je sam dobio bitku protiv odbrane ekipe iz Humske. Prvo je nadvisio dvojicu odbrambenih igrača Partizana, a kada nije pronašao lopti put do mreže iz prvog, jeste iz drugog pokušaja – pošto je Nemanja Stevanović samo za trenutak spasio gol Beograđana.

Iako je Savo Milošević najavio posle poraza od Voždovca da će crno-beli teško izneti šampionsku trku, više zbog nefudbalskih dešavanja u Superligi, a manje zbog igre njegovog tima, gubitak bodova u Lučanima ide isključivo na dušu Partizana. Osvajač Kupa nije imao rešenja za dekadentnu postavku za koju se odlučio strateg Mladosti Goran Stanić. Čak i kada je uspevao da probije sve barijere, neefikasnost je dolazila do izražaja.

Milošević je u odsustvu povređenih Lazara Markovića i Vladimira Stojkovića izveo prilično ofanzivnu ekipu, ali bez Sejdube Sume, koji je šansu dobio tek u drugom delu.

Osim totalne dominacije u posedu lopte (preko 70 odsto za Partizan) malo je bilo situacija za gol gostiju koje bi se mogle svrstati u idealne, zbog toga su i kasniji promašaji koji su usledili skupo plaćeni.

Partizan je doživeo drugi poraz, prvi na gostovanjima u Superligi i sada je na stručnom štabu da hitno podigne ekipu, jer već u četvrtak u Beograd stiže Mančester junajted…



Otkako ju je petardirao maja 2017. i najavio osvajanje duple krune, Partizan redovno ima problema sa Mladošću. Pogotovo u Lučanima. Nezavisno ko sedi za komandama Parnog valjka uvek je u minule dve sezone bila muka da se donesu bodovi iz Dragačeva. U kraju poznatom po saboru trubača nije slavio ni kad ga je vodio Zoran Mirković (1:1), uspeo je tek autogolom Šatare da „porodi“ preokret pre godinu i po dana u vreme mandata Miroslava Đukića (2:1), da bi u rezultatskom smislu zaribrao i sa Savom Miloševićem u ulozi glavnokomandujućeg, pošto je u premijernom meču subotnjeg programa 12. superligaškog kola pretrpeo drugi uzastopni prvenstveni poraz – 0:1.

Što nije drugačije komotno se može reći da je krivica Umara Sadika. Vodi Nigerijac na klupskoj listi strelaca, dao je i dva gola u Kazahstanu za bitan trijumf nad Astanom u Ligi Evrope, svideo se navijačima, međutim, apsolutni je tragičar meča koji je trebalo da posluži osvajaču Kupa Srbije za pumpanje samopouzdanja pred spektakl jeseni i dolazak Mančester junajteda u Humsku. Ovako, Sadik je je uradio ono što obično čini od početka sezone. Promašivao je zicere! Dve velike šanse imao je afrički napadač, najpre da otvori vrata trijumfa, potom da makar donese izjednačenje, ali je potvrdio da nije gol-igrač

Sjajno ga je u prvoj situaciji, u 65. minutu, proigrao rezervista Sejduba Suma, vešto je Suma prevario Ivana Miloševića i sa deset metara mogao da pita Zlatka Zečevića gde da puca, samo da bi mu „jedinica“ Mladosti ukrotila šut u situaciji „jedan na jedan“. Isti akteri na sceni i u 80. minutu, opet je Partizanov napadač nasamario štopera domaćeg sastava, okrenuo se, šutirao po zemlji i dozvolio Zečeviću da izraste u heroja utakmice. Uprkos tome što za je za drugo slavlje Mladosti nad Partizanom u istoriji, a prvo posle 21 godine (!?) zaslužan i Lazar Jovanović. „Desetka“ Lučanaca iskrala se na drugu stativu posle centaršuta nekadašnjeg crno-belog levog beka Nikole Lekovića i iz drugog pokušaja savladao prinudnog čuvara mreže gostiju, Nemanju Stevanovića.

Za veliko slavlje ekipe Gorana Stanića i pokazatelj da i ultradefanzivnim fudbalom – negledljivim, pride – može da se uzme mera favoriotu. Uostalom, Mladost uopšte nije htela da igra, sve vreme se branila, čekala šansu iz kontre i dočekala da nokautira promašajima uzdrman Partizan. Iz prva dva udarca u okvir gola! I to je sport...

Mada je izveo na teren vrlo ofanzivan i poimence skoro najjači tim u ovom trenutku, Savo Milošević je sa klupe mogao da gleda kako se Partizan uglavnom muči pri realizaciji. Opet je, kao u većini mečeva ove sezone, stvorio dovoljno povoljnih pozicija za gol, ali ga nije postigao. Delom zbog promašaja Umara Sadika, delom zbog tradicionalno defanzivne postavke Mladosti, ovoga puta dodatno pojačane duplim blokom ispred kaznenog prostora, pa bi bilo ko da je preko puta imao ogrominih problema da posed lopte pretvori u šanse. Crno-beli su uspevali kako-tako da uđu u završnih 20-ak metara. Pre dva već opisana promajaša, Sadik je još tokom prvog dela sve u pripremi odradio valjano, ali je pucao mlako pravo u Zlatka Zečevića, golman Lučanaca lagano je ukrotio i ne baš snažan pokušaj Takume Asana, osujetio je i Birbasa Natha i Zorana Tošića, ali udarci nekadašnjih saigrača iz CSKA ne mogu da se podvedu pod zicere, da bi možda i najsmislenija akcija na utakmici, posle prodora Nemanja Miletića i duplog pasa sa Sadikom, okončana nepreciznim udarcem desnog beka gostujućeg tima.

Sve vreme je osvajač Kupa Srbije diktirao ritam, imao više od igre i samo se čekala kapitulacija. Uočljivo je podigao ritam kad je Milošević u drugom delu podigao sa klupe Sejdubu Sumu, Gvinejac počeo da deli lopte, stazao se obruč oko gola Mladosti, pucao je iz svih pozicija Tošić (bar triput), pokušavao i Natho, imao je odlčnu šansu rezervista Đorđe Ivanović da donese makar rezultatsko poravnanje. Nije vredelo.

Mladost se branila i odbranila. Fudbal u svojoj biti nije je interesovao. Sa deset igrača u krilu nesumnjivog jumjaka meča, Zlatka Zečevića, domaćin je u plitkoj zioni gledao kako lopte, kao kuršumi, zuje u kaznenog prostoru. Nijedna nije pogodila cilj. A kako to u sportu često biva jedan od retkih izleta na protivničku polovinu Lazar Jovanović je okončao pogotkom o kome će Dragačevo pričati. Potrebno je i to znati...

MLADOST – PARTIZAN 1:0
/Jovanović 77/

Lučani
Sudija: Novak Simović
Žuti kartoni: Leković, Jovanović, Eliomar (Mladost)

Mladost (4-2-3-1): Zečević – Andrić, I. Milošević, Šatara, Leković – B. Milošević, Jovanović (od 90. Tanko) – Pavlović, Eliomar (od 89. Pešić), Radivojević (od 83. Sinđić) – Odita. Trener: Goran Stanić.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović– Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar (od 61. Suma), Šćekić – Tošić, Natho, Asano (od 72. Lakčević) – Sadik (od 82. Ivanović). Trener: Savo Milošević.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar