Video: Kao nekad u Srbiji...!

Štrajk u Meksiku zbog neisplaćenih plata, igrači pet minuta samo statirali! Igrači Tigresa nisu pokazali solidarnost za kolege iz Verakruza.  Cirkus u Meksiku: Jedni protestovali, drugi davali golove! Fudbaleri Tigresa nisu se solidarisali sa kolegama iz Verakruza.

Fudbal 20.10.2019 | 18:39
Video: Kao nekad u Srbiji...!
Fudbaleri meksičkog Verakruza odbili su da se kreću na utakmici sa Tigresom zbog neisplaćenih zarada od strane uprave kluba.

Igrači Verakruza su meč započeli bez pomeranja na terenu i tako su na startu meča dozolili rivalu da postignu tri pogotka, a razlog ovoj odluci jesu zaostala primanja od po nekoliko meseci.

Na samom kraju susreta, igrači Verakruza su ironično aplaudirali protivničkim fudbalerima koji im ni u jednom trenutku nisu pokazali solidarnost za situaciju u kojoj se ovi ljudi nalaze.

Meč je na kraju završen rezultatom 3:1 u korist Tigresa.

Sličan vid štrajka videli smo i u Srbiji pre nekoliko godina. Tada su igrači kragujevačkog Radničkog, zbog neisplaćenih zarada, seli na travu i nisu se pomerali nekoliko minuta.

Pojedini fudbaleri Verakruza nisu primili platu šest meseci, a kako je rekao predsednik meksičkog prvenstva Alvaro Ortiz, radnici koji se bave održavanjem stadiona spavaju u kompleksu na dušecima, a čak su pojedina deca od zaposlenih u klubu izbačena iz škole, jer nisu mogli da plate školarinu.

Verakruz je trenutno poslednjeplasirani tim meksičkog prvenstva sa četiri osvojena boda iz 13 utakmica.



Lavinu komentara, uglavnom kritički nastrojenih, izazvali su fudbaleri meksičkog Tigresa ove subote.

Ekipa čiji napad predvodi bivši reprezentativac Francuske, Andre-Pjer Žinjak nije imala sluha za protest kolega iz Verakruza, koji su odlučili da zbog neisplaćenih zarada (navodno za prethodnih šest meseci) u prvih nekoliko minuta utakmice 14. kola samo statiraju na terenu.

Domaćini su posle prvog sudijskog zvižduka ostali ukopani u mestu, međutim, ne i gosti. Na opšte zaprepašćenje igrača i navijača Verakruza, fudbaleri Tigresa postigli su tri gola u prvih osam minuta, odnosno pre nego što su njihovi protivnici počeli da aktivno učestvuju u utakmici.

Na kraju, rezultat je bio 3:1 za goste, koji su se popeli na treće mesto tabele, dok je Verakruz ostao na začelju.

Da sve bude još bizarnije, pogodak Žinjaka - nekadašnjeg napadača Loriena, Tuluza i Olimpik Marseja - za 2:0 u 4. minutu bio je njegov jubilarni 100. za Tigres u meksičkom prvenstvu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar