U mandatu ove vlade najviše vršilaca dužnosti

– Direktora Agencije za osiguranje Republike Srpske kao i Nadzorni odbor Investiciono – razvojne banke RS biraće vršioci dužnosti. Preciznije, konkurs će sprovesti osobe koje ga nisu lično prošle već su na svoje pozicije privremeno imenovani, saznaje CAPITAL.

Republika Srpska 19.10.2019 | 13:53
U mandatu ove vlade najviše vršilaca dužnosti
Naime, Vlada Republike Srpske je na svojoj 40. sjednici održanoj početkom oktobra izabrala Svetlanu Radovanović, Slavicu Milikić, Slavoljuba Stojanovića, Snježanu Rudić i Zorana Babića, svi iz Ministarstva finansija RS za članove komisije koja treba da izvrši već spomenuta imenovanja.

“Zadatak komisije je da sprovede postupak izbora uključujući pregled prispjelih prijava, razmatranje prijava, obavljanje intervjua sa kandidatima koji uđu u uži izbor i ostale aktivnosti”, navodi se u odluci Vlade RS.

Na istoj sjednici Stojanović, inače vršilac dužnosti sekretara u ovom ministarstvu biva razrješen sa te funkcije a zatim odmah i ponovo imenovan kao v.d. na istu funkciju u trajanju od 90 dana.

Po istom principu je imenovana i Milikićeva, v.d. pomoćnika ministra za trezor koja je nakon razrješenja istog dana imenovana za vršioca dužnosti na period od tri mjeseca.



Prema informacijama sa internet stranice Ministarstva finansija RS i Zoran Babić, pomoćnik ministra za resor računovodstva i revizije je u takođe vršilac dužnosti.

To znači da više od pola komisije nije prošlo proceduru koju će sami uskoro trebati sprovesti.

Podsjećamo, aktuelnom Nadzornom odboru IRB-a mandat je istekao još prije tri godine.

Kako je portal CAPITAL ranije pisao mjesto direktora Agencije za osiguranje bi po političkom dogovoru trebalo da pripadne DNS-u a Slaven Dujaković, sadašnji direktor je potvrdio da se prijavio na konkurs.

S obzirom da se institucije, kao i javna preduzeća u Srpskoj, javno dijele između političkih stranaka, Agencija je pripala DNS-u.

No, da li će na čelu ostati Dujaković još nije definitivno riješeno, s obzirom da banjalučki DNS smatra da kadar treba biti iz njihove baze, a ne iz Doboja gdje je lokalni DNS postavio direktora Željeznica RS.

Ukoliko bi na čelu Agencije za osiguranje ostao Dujaković, DNS Doboj bi imao dvije direktorske pozicije.

Imenovanje novog DNS-ovog direktora komplikuje i odluka DNS-a o „zamrzavanju“ svog djelovanja unutar vladajuće koalicije.

(Capital)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

DNS Pavao

19.10.2019 12:36

Na sledecim izborima 100.000 glasova!

ODGOVORITE
Name

Aktivista

19.10.2019 18:17

A jeste nam i postavili stručnjaka vd Gligorića.Bolje da smo odma kapitulirali već da nas ćutolog i lični intereždžija vodi.Kuku kuku željeznico šta ti uradi prokleta politika a posebno DNS.

ODGOVORITE