ŠPA: Granada odmah iza Reala!

Andalužani noće na drugom mestu tabele.  Granada ne misli da stane: Drugo mesto u Primeri za Andalužane! Ekipa Dijega Martineza i dalje je hit španskog prvenstva.

Fudbal 18.10.2019 | 23:21
ŠPA: Granada odmah iza Reala!
Čudno izgleda tabela Primere ove večeri. Prvi je Real, a iza njega – Granada! Tim iz Andaluzije iskoristio je dobar raspored i dobru formu i pobedom nas Osasunom došao je na mesto koje je do sada mogao samo da sanja – 1:0.

Ukupno 24 godine je Granada igrala u prvoj ligi Španije i najveći uspeh su joj dva šesta mesta. Ko zna koliko će ova dobra forma da joj potraje, ali dok traje, igrači i navijači na Nuovo les Karmenesu – uživaju.

Osasuna je dala sve od sebe. Čak je bila i bolja u dobrom delu meča. Ipak, gol koji je postigao Duarte u 38. minutu bio je jedini na utakmici. Goste je hvatala sve veća nervoza kako se meč bližio kraju, da bi kulminiralo kod Frana Meride, koji je za minut dobio dva žuta kartona u sudijskoj nadoknadi.

Poraz od Real Madrida (2:4) i pauza zbog termina za reprezentacije nisu zaustavili zahuktalu Granadu!

Hit Primere ove sezone u prvoj utakmici 9. kola savladao je na svom stadionu Osasunu 1:0 i zadržao poziciju pri vrhu Primere. Na fantastičnom drugom mestu, sa samo bodom manje od Reala.

Pobedu Andalužanima u ovom susretu doneo je štoper Domingos Duarte, koji je u 38. minutu bio najviši na centaršut iz kornera.

Granada će u narednom kolu ponovo igrati kod kuće, protiv trenutno šesanestoplasiranog Betisa, što će biti odlična prilika za ekipu Dijega Martineza da nastavi sa pobedema. Dosad ih je upisano pet, uz dva remija i dva poraza.

Što se tiče Osasune, tim iz Pamplone je na 11 mestu Primere, ali bi mogao da padne kada bude kompletirano ovo kolo. Darko Brašanac je bio starter, a na terenu je ostao do 77. minuta.

PRIMERA - 9. KOLO

Petak

Granada - Osasuna  1:0 (1:0)
/Duarte 38/



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar