BL: Ajntraht ''na brzaka'' savladao Bajer!

"Blickrig" Ajntrahta za glavobolju "aspirindžija"! Lukaš Hradecki kandidovao se za odbranu kola, ali je tri puta vadio loptu iz mreže u porazu Bajera na gostovanju Ajntrahtu. Prvi put već u četvrtom, a posljednji put u 80. minutu, poslije asistencije Kostića za Dosta.  Lever pravio šanse, Ajntraht rešetao - osam ekipa Bundeslige u dva boda! Asistencija Filipa Kostića. . .

Fudbal 18.10.2019 | 22:50
BL: Ajntraht ''na brzaka'' savladao Bajer!
Ajntraht  i Bajer Leverkuzen otvorili su osmo kolo Bundeslige uzbudljivim duelom u Frankfurtu u kojem su golmani Frederik Renev i Lukaš Hradecki imali pune ruke posla.

Prvi je sačuvao svoju mrežu, a drugi je uprkos intervenciji kojom se kandidovao za odbranu kola kada je odbranio čak tri puta vadio loptu iz gola.

Bajer je sa ubjedljivih 3:0 savladao „aspirindžije“, a sva je riješeno u prvih 16. minuta golovima dvostrukog strijelca Gonzala Pasijensije.

Portugalac se već u četvrtom minutu upisao u strijelce nakon što je iskoristio dodavanje Da Koste i othrvao se naletu Aleksandra Dragovića, a u 16. minutu iskoristio je jedanaesterac koji je skrivio večerašnji tragičar Bajera.

Sve je počelo dobrim prodorom srpskog reprezentativca Filipa Kostića u šesnaestercu, a potom je Dragović rukom zaustavio šut Pasijensije, koji je nešto kasnije bio neumoljiv sa bijele tačke.

Hradecki je, kao i Renev, odlično branio na ovom meču , a istakao se i odbranivši glavom jedan pokušaj domaćih, međutim, deset minuta prije kraja i treći put je kapitulirao.

Filip Kostić odlično je proigrao Dosta, koji u padu šalje loptu u mrežu za konačnih 3:0. I ovaj put Dragović je bio preslab u duelu.

Do kraja meča priliku je dobio i Mijat Gaćinović, dok Dejan Joveljić nije ulazio u igru. 

Sjajan meč na otvaranju 8. kola Bundeslige! Rezultatski deluje da je Ajntraht razbio Bajer Leverkuzern (3:0), ali zapravo gledali smo dosta izjednačenu borbu, osim u prvih dvadesetak minuta, koji će se ispostaviti ključnim za konačan ishod. U tom periodu Gonsalo Pasijensija postigao je dva gola i trasirao put domaćinu ka pobedi. Ako je Portugalac junak, onda se za Aleksandra Dragovića može reći da je apsolutni tragičar. 

Austrijanac našeg porekla dva puta je padao u ključnim situacijama, a kod drugog pogotka Ajntrahta skrivio je jedanaesterac.

Zanimljiva situacija u gornjem delu tabele nemačkog šampionata posle ovog trijumfa čete Adija Hitera. Prvih osam ekipa "sjatilo" se u samo dva boda razlike.

Lever je imao duplo više šuteva u ovkir gola (10:5), mnogo veći posed lopte (64 odsto), čak i više izglednih prilika, ali kada praktično krenete sa dva gola manjka teško možete da se nadate nečem dobrom. Kao da su pospani ušli u utakmicu izabranici Petera Boša. Ajntraht je to iskoristio i s dva brza gola stigao do ogromne prednosti. Prvi gol Pasijensija je postigao na divan pas Danija Da Koste, dok je drugi, kao što rekosmo, pao nakon što je Dragović igrao rukom u svom šesnaestercu.

Tek tada Bajer se probudio, počeo da pokazuje znake života. Ali kako je meč odmicao golman domaćeg sastava Frederik Renou pravio je sve veća čuda. Na kraju je sakupio čak 10 odbrana, a većina je bila posle šuteva iz 16 metara.

Ajntraht je utakmicu rešio u 80. minutu pogotkom Basa Dosta. Naš Filip Kostić još jednu dobru partiju krunisao je lepom asistencijom...

Bundesliga, 8. kolo

Ajntraht – Bajer L. 3:0 (2:0)
/Pasijensija 4, 16 penal, Dost 80/

Subota

Augzburg – Bajern 15.30
Fortuna – Majnc
Lajpcig – Volfsburg
Union Berlin – Frajburg
Verder – Herta
Borusija Dortmund – Borusija Menhengadbah

Nedjelja

Keln – Paderborn
Hofenhajm – Šalke

TABELA: Borusija Menhengladbah 16, Vofsburg 15, Bajern 14, Frajburg 14, Lajpcig 14, Šalke 14, Ajntraht 14, Bajer L. 14, Borusija 12, Herta 10, Verder 8, Hofenhajm 8, Majnc 6, Augzburg 5, Fortuna 4, Union Berlin 4, Keln 4, Paderborn 1

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar