RUS: Lokomotiva upisala i petu u nizu!

Ruski prvak slavio na jednom od najtežih gostovanja u sezoni. . .

Fudbal 19.10.2019 | 08:00
RUS: Lokomotiva upisala i petu u nizu!
Od poslednjeg poraza u ligi od Rostova pred svojim navijačima (krajem avgusta, 0:2), ruski šampion niže samo pobede. Lokomotiva je večeras u premijernom meču 13. runde tamošnje Premijer lige slavila protiv Ahmata na jednom od najtežih gostovanja u sezoni - 2:0.

Lider je time napravio odličnu uvertiru pred gostovanje Juventusu u Ligi šampiona.

Domaćin je, statistički, bio ravnopravan rival. Imao je nekoliko ozbiljnih pokušaja, deset udaraca ka golu, skoro u egalu kada je u pitanju posed lopte. Ali individualni kvalitet odneo je prevagu. 

Prvi gol gosti su postigli u 23. minutu. Lepo je u šesnaesterac ubacio Crnogorac Luka Đorđević, Portugalac Eder inteligento se izmakao i omogućio Aleksandru Kolomejcevu da pogodi mrežu Ahmata.

Dugo je na semaforu stajalo 0:1, četa trenera Šalimova bila je u igri i vrebala svaku šansu da dođe do poravnanja, međutim u finišu ponovo je Eder odradio veliki deo posla pred golom Ahmata. Dobio ključni duel, prosledio loptu do Živogljadova, a ovaj ubacio u srce šesnesterca za usamljenog Žoao Marija, kome nije bilo teško da sa dva metra ćušne loptu u mrežu.

RUSIJA 1 - 13. KOLO

Petak

Ahmat - Lokomotiva Moskva 0:2 (0:1)
/Kolomejcev 23, Žoao Mario 86/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar