SLS: Nula na Banovom brdu u derbiju kola!

Fudbaleri Čukaričkog i Vojvodine remizirali su bez golova na otvaranju 12. kola Linglong Superlige Srbije.  Derbi 12. kola Superlige razočarao: Zvezda ostala prva! Duel na Banovom brdu protekao bez golova i mnogo uzbuđenja.  Zicer za Tedića, bomba Vošinog tinejdžera i nula u derbiju kola na Brdu.  Samo su golovi neodstajali u sudaru Čukaričkog i Vojvodine.

Fudbal 18.10.2019 | 21:04
SLS: Nula na Banovom brdu u derbiju kola!
Domaći su na Banovom brdu pokušavali kroz posed lopte da naprave šanse, ali su u tom statističkom parametru na kraju gosti iz Novog sada bili bolji.

Čukarički je imao nekoliko solidnih prilika, ali ipak nisu uspeli da postignu pogodak koji bi im doneo stoprocentan učinak na svom terenu u šampionatu Srbije.

To se isto može reći i za Vojvodinu, kojoj je ovo prvi remi na gostovanjima u Superligi, nakon pet trijumfa zaredom.

Najbliže pogotku "lale" su bile u 72. minutu kada je mladi Mirko Topić pogodio stativu golmana Petrovića.

Ova dva kluba i na tabeli imaju isto bodova – 26, s tim što Novosađani imaju utakmicu više.

U narednom kolu, Čukarički gostuje Inđiji, dok će Vojvodina dočekati ivanjički Javor.

Mnogo više očekivalo se ovog petka u prvoj utakmici 12. kola Superlige Srbije, u derbi susretu Čukaričkog i Vojvodine. 

Duel na Banovom brdu, ipak, završen je bez golova.

U par navrata istakli su se golmani Đorđe Petrović (Čukarički) i Emil Rockov (Vojvodina), ali prilike koje su viđene nisu dovoljne da bi ova utakmica zaslužila prelaznu ocenu. 

Utisak je da su i jedni i drugi zadovoljni bodom, iako su sa tri mogli da se probiju na vodeću poziciju. Bar na par sati, odnosno dok se ne završi duel Crvene zvezde i Rada koji je od 20 časova.

Čukarički u narednom kolu igra protiv Inđije u gostima, dok će Vojvodina ugostiti Javor. Pre toga, iduće srede, čekaju ih dueli osmine finala Kupa Srbije. "Brđani" će se sastati sa Teleoptikom u gostima, a "lale" sa beogradskim Sinđelićem kod kuće.

Suvoparan početak i dinamičan nastavak u derbiju 12. kola Superlige u kojem su Čukarički i Vojvodina malobrojnoj publici na Banovom brdu ostali dužni, pošto se od dva uslovno rečeno dominantna kluba u srpskom šampionatu - ako izuzmemo večite naravno - očekivao i bar neki gol. A samo toga nije bilo. I nije da šansi nije bilo, ali su mreže ostale netaknute, pa nit je Čuka više maksimalna na domaćem terenu, nit je Voša perfektna u gostima.

Kad podvučemo crtu, Čukarički ima nešto više razloga da žali, pošto je osim u jednom kratkom periodu prvog dela igre i u samom finišu bio tim koji je diktirao ritam igre i imao više šansi za gol. Međutim, među stativama gostiju iz Novog Sada razbranio se odlični Emil Rockov, koji je dva puta  zaustavljao udarce i Asmira Kajevića i Slobodana Tedića.

Mladis špic Brđana je sve vreme vodio veliku bitku sa saigračem iz mlade reprezentacije Srbije Rankom Veselinovićem, a u 64. minutu je promašio i šansu utakmice. Ibrajima Ndiaje je na ivici kaznenog prostora ukrao loptu čini nam se Sinši Saničaninu, nesebično je prosledio do Tedića, a on je, umesto da iskoristi to što je Rockov već izašao sa gol linije i šutne iz prve, bespotrebno lomio čuvara i dozvolio Vošinom golmanu da se naamesti. I potom izbije lotu u korner. Morao je to da bude gol.

Što se tiče Voše, jeste ona večeras bila opreznija no inače, pa u većem delu meča i u inferiornom položaju, ali daleko od toga da je bila bezopasna. Naprotiv. Petar Bojić je doduše jedini ugrozio Đorđa Petrovića u prvom poluvremenu, ali su Lale dodale gas kad se Čuka ispucala.

U poslednjih pola sata skidao je Petrović udarce Saničanina i rezerviste Miodraga Gemovića, dok je 18-godišnji zadnnji vezni Voše Mirko Topić - večeras prvi put ove sezone u prvenstvu u startnih 11 - u 72. minutu projektilom sa 16 metara umalo izvalio stativu iz zemlje.

Na kraju ipak 0:0, Čuka nije uspela da veže i sedmu ligašku pobedu na domaćem terenu, a i Voša je u tek šestom gostovanju ispustila prve bodove na strani. Ostali su poravnati na tabeli, sada na koti 26, ali nastave li ovako - ostaće sigurno i na mestima koja dogodine vode u Evropu. Jeste fraza, ali ovog puta tačna: samo su golovi falili.

ČUKARIČKI - VOJVODINA 0:0

Stadion: Čukaričkog na Banovom brdu
Gledalaca: 800.
Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Čukarički (4-1-4-1): Petrović - Đurić (od 59. Stojković), Šapić, Ostojić (od 46. Puškarić), Bogosavac - Docić - Ndiaje, Kovač (od 89. Aleksić), Stojanović (od 54. Birmančević), Kajević - Tedić;

Vojvodina (4-2-3-1): Rockov - Đurić, Veselinović, Saničanin,  Petković - Drinčić, Topić - Eze, Bojić, Đuričin (od 71. Gemović) - Matić (od 81. Nikolić)

SUPERLIGA, 12. KOLO:

petak

Čukarički - Vojvodina 0:0

Crvena zvezda - Rad 20.00, TV Arenasport 1

subota

Mladost Lučani - Partizan 15.00, TV Arenasport 1
Javor Ivanjica - TSC Bačka Topola 18.00
Proleter - Radnik Surdulica 18.00
Radnički Niš - Napredak 18.00
Spartak Subotica - Inđija 18.00
Voždovac - Mačva 18.00

TABELA: Crvena zvezda (-2) 27, Vojvodina 26, Čukarički (-1) 26, TSC (-1) 24, Partizan (-2) 23, Radnički Niš (-1) 19, Voždovac (-1) 17, Mladost (-1) 12, Proleter (-1) 12, Spartak (-1) 12, Napredak (-1) 11, Radnik (-2) 11, Javor (-1) 9, Inđija (-1) 7, Rad (-1) 7, Mačva (-1) 3.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar