Izgradili kuću za siromašnog pjesnika

Miloš Ožeg  (44), poljoprivredni tehničar bez zaposlenja iz Lijevčanskog sela Kukulje, danas je doživio veliku radost.   Umjesto stare dotrajale kuće, dobio je novi krov nad glavom, koji je podignut u akciji solidarnosti  za samo dvadesetak dana. Nova kuća raspolaže sa  50 kvadratnih metara korisnog prostora, a do kraja godine biće useljiva.

Republika Srpska 18.10.2019 | 20:23
Izgradili kuću za siromašnog pjesnika
Miloš je, kako kaže, imao veoma teško djetinjstvo. Od malena je bio suočen sa bolešću, rano je ostao bez oba roditelja, ali je upkos svim nedaćama uspio da 1995. godine završi Srednju poljoprivrednu školu u Banja Luci, ali zbog neimaštine  nije mogao nastaviti dalje školovanje. Nažalost, nije mogao naći  ni posao, pa je živio od 130 maraka socijalne pomoći, sitne proizvodnje pilića i povrća i od pomoći dobrih ljudi.

U izgradnji nove kuće najviše je pomogla firma „Hidrokop“.

„Kada sam saznao za Miloševe probleme sa kojim sam išao u osnovnu školu, o tome sam upoznao vlasnika  dirme „Hidrokop“ Radisava Babića, koji mi je odmah rekao da se otpočne izgradnja nove kuće. Obezbjedili smo sav gradjevinski materijal, od temelja do kaplaje, a mjesna zajednica Kukulje pobrinula se za majstrore i evo kuća je pod krovom“, sa zadovoljstvom kaže Danijel Dado Pejaković, koji  radi u „Hidrokopu“.



Predsjednik  MZ Kukulje Radojica Vidović je bio  glavni koordinator  ove humanitarne akcije. Prvi je pomogao i animirao druge  mještane da pomognu svom sugradjaninu.

„Pored firme „Hidrokop“, zahvalio bih se i glavnom majstoru  Goranu Iliću, koji je upola cijene obavio gradjevinske radove na kući u rekordnom roku. Na ovome ne možemo stati.  Direktor laktaške Elektrodistribucije  Goran Popović je  već donirao  materijal  za prvu fazu instalacije, opština je finansirala limariju, a Veselko Stojković  iz Lepenice  je preuzeo  opremanje kuće“, kaže Radojica Vidović. On dodaje da je ovo četvrta kuča koja je sagradjena akcijama solidarnosti u ovom lijevčanbskom selu.

Miloš Ožeg  nije krio sreću  što  je dobhio novu kuću i siguran krov nad glavom. Po prirodi je emotivna duša, pa često pušta suze radosnice. I u najtežim trenucima  zadržao je vedar duh i samopouzdanje, a sklon je i pisanju pjesama.

„Napisao sam više od 180 pjesama, uglavom, ljubavne tematike. Planiram  izdati prvu zbirku, a nadu da će do toga doći ulio mi je humanista Veselko Stojković koji je obećao  da će finansirati njeno štampanje. Presrećan sam zbog novog doma i zahvaljujem se svima koji su mi pomogli. Dobro se dobrim vraća i to želim svima“, kaže Miloš, koji je  danas povodom pokrivanja kuće ugostio svoje dobrotvore.

(BN/S.K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gest

19.10.2019 11:16

Lijep gest, da čovjek ne povjeruje. Neka mu je sa srećom, da mu pomognu da se zaposli i da ga zdravlje služi.

ODGOVORITE