FS BiH: Prosinečki ostaje selektor!

Vodiće "zmajeve" i u baražu! Robert Prosinečki vodiće reprezentaciju BIH do kraja kvalifikacija, a potom i u baražu za odlazak na EURO 2020. godine.  Robi sa devet života: Prosinečki ostaje selektor BiH! Ništa od očekivane smene.

Fudbal 18.10.2019 | 20:02
FS BiH: Prosinečki ostaje selektor!
Poraz od Grčke u Atini ponovo je razbuktao strasti u bh. fudbalu, ponovo su krenule glassine da bi selektor Robert Prosinečki, koji je prethodno dao pa povukao ostavku, mogao otići sa klupe, ali to se ipak neće desiti.

Prosinečki ostaje selektor BIH do kraja kvalifikacija za EURO 2020 i vodiće ekipu u preostalim duelima sa Italijom i Lihtenštajnom, a potom i u baražu sa Sjevernom Irskom koji je na rasporedu u martu sljedeće godine, odlučio je Izvršni odbor FSBIH na današnjoj sjednici.

Članovi IO FSBIH utvrdili su da je utakmica u Grčkoj pokazala mnogo slabosti i problema u ekipi, pogotovo nedostatak kontinuiteta igranja na visokom nivou dvije utakmice u tri dana, a onda i donijela sljedeće zaključke:

“Selektor Robert Prosinečki treba pripremiti plan za dvije posljednje utakmice u kvalifikacijama, kao i utakmicu baraža koji će biti odigran u martu 2020. godine.

Za realizaciju i izvršenje plana zadužuje se Odbor za posredovanje i savjetovanje IO FSBiH i savjetnik Zvjezdan Misimović. U provođenju ovih aktivnosti, a za realizaciju istih, zadužuje se Tehnički komitet IO FSBiH. Na sjednici je data puna podrška članovima Odbora za posredovanje i savjetovanje, kao i savjetniku Zvjezdanu Misimoviću za izvršenja zadatka realizacije plana priprema posljednih kvalifikacionih susreta u novembru, te za utakmice baraža u martu 2020. godine;

Plan selektora Prosinečkog će biti dostavljen IO FSBiH, zajedno sa dokumentom o stručnoj procjeni kvalitetne realizacije istog, sa jasnim i konkretnim zadatkom kako ostvariti željeni cilj, plasman na EURO 2020”.

Jednom je podneo ostavku, pa je povukao. Drugi put su ga otpisali, unapred smenili, ali je ponovo „preživeo“! Robert Prosinečki, na kraju, ostaje selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je Fudbalski savez iz našeg komšiluka.

A, po svim informacijama koje su imali mediji iz Sarajeva, Prosinečki je trebalo da bude smenjen. Prethodnih dana su se javljali brojni stručnjaci koji su ga kritikovali za poraz od Grčke (2:1) kojim su šanse Zmajeva da se kroz kvalifikacije plasiraju na Evropsko prvenstvo ugašene.

Uz to, tvrdilo se da hrvatski stručnjak ne dolazi na utakmice domaće lige, što se doživljava kao nepoštovanje šampionata BiH. Kao posledica svega toga je činjenica da na spisku pozvanih igrača za poslednje okupljanje nije bilo nijednog fudbalera sa domaće scene.

Očekivalo se da sednica FSBiH bude samo formalnost, ali su od njenog početka stizali drugačiji tonovi, po kojima bi Prosinečki, ipak, trebalo da nastavi tamo gde je stao. A, to je da sada kroz baraž Lige nacija, u kojoj će Zmajevi igrati, odvede tim na prvenstvo kontinenta.

Prosinečki je, inače, u septembru podneo ostavku na mesto selektora BiH posle poraza od Jermenije u Jerevanu (4:2), ali je posle nekoliko dana promenio odluku i rešio da ostane.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar