PL: Liverpul ide u Mančester kao veliki favorit!

Može li Junajted da iznenadi?

Fudbal 19.10.2019 | 09:16
PL: Liverpul ide u Mančester kao veliki favorit!
Prvi susret odigrali su 28. aprila 1894. godine, do sada su bili rivali tačno 202 puta, a nije bilo previše slučajeva kada je jedan tim bio favorizovan kao sada šampion Evrope.

Liverpul će u nedelju u 17.30 časova istrčati na teren Old Traforda sa ambicijom da nastavi perfektan start sezone i da trijumfuje i u devetom kolu Premijer lige. 

Ekipa Jirgena Klopa dočekuje taj meč u odličnom raspoloženju, ali uz brigu oko nastupa nekoliko igrača. Pre svih, Mohameda Salaha, koji je povredio zglob u poslednjoj utakmici pre pauze (protiv Lestera). Uz njega, povređen je i štoper Žoel Matip, koji ne igra od prošlog meseca.

Nemački stručnjak nije hteo da govori o njihovom statusu, za razliku od svog kolege Ole Gunara Solskjera, koji nema šta da krije oko povređenih Pola Pogbe i Davida De Hee, koji su "pali" tokom nastupa za nacionalne timove. 

Oni sigurno neće biti u timu.

"Ne očekujem da De Hea igra, mada povreda nije strašna kao što smo se plašili. Kada sam gledao njegov nastup za reprezentaciju i dok sam pratio kako izlazi iz igre, pomislio sam da će odsustvovati bar mesec dana, jer je i ranije imao problema sa mišićima. Međutim, nije strašno kako sam se plašio", rekao je Norvežanin o Špancu.

Za Mančester junajted ova utakmica može da bude i savršena i najteža moguća. Sa jedne strane, "crveni đavoli" će imati šansu da velikim trijumfom "preseku" izuzetno loš start sezone, tokom kojeg su osvojili samo devet bodova u osam kola.  Sa druge strane, tabela jasno pokazuje od koga se očekuje da trijumfuje.

Šta vi mislite, ko će slaviti na Old Trafordu?

Posmatrajući rivalstvo od početka i kraja 19. veka, Junajted je u prednosti sa 80 ostvarenih pobeda naspram Liverpulovih 66, dok je 56 puta bilo nerešeno.

Dva dana pre derbija, čini se da u Mančesteru ne bi imali ništa protiv i da bude "iks" u utakmici nakon koje će Solksjerov tim početi da se priprema za gostovanje Partizanu u trećem kolu Lige Evrope u četvrtak. Takav, nerešen epilog obradovao bi i plavu stranu tog grada, koja navija za Siti.

Parovi 9. kola

U subotu

Everton - Vest Hem 13.30
Bornmut - Norič 16
Aston vila - Brajton 16
Čelsi - Njukasl 16
Lester - Barnli 16
Totenhem - Votford 16
Vulverhempton - Sautempton 16
Kristal Palas - Mančester siti 18.30

u nedelju

Mančester junajted - Liverpul 17.30

u ponedeljak

Šefild junajted - Arsenal 21.00

Tabela: Liverpul 24, Mančester siti 16, Arsenal 15, Lester 14, Čelsi 14, Kristal Palas 14, Barnli 12, Vest Hem 12, Totenhem 11, Bornmut 11, Vulverhempton 10, Mančester junajted 9, Šefild junajted 9, Brajton 9, Aston vila 8, Njukasl 8, Sautempton 7, Everton 7, Norič 6, Votford 3.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar