Uhapšen šumarski inspektor zbog primanja mita

U akciji kodnog naziva „Drvosječa“ Policija Brčko distrikta uhapsila je jutros šumarskog inspektora D. Đ. (56) prilikom izvršenja krivičnog djela primanje dara i drugog oblika koristi.

Republika Srpska 18.10.2019 | 15:58
Uhapšen šumarski inspektor zbog primanja mita
– U toku lišenja slobode inspektora koji je bio na izvršenju službenih radnjih prilikom pretresa pronađena je veća količina novaca za koji se osnovano sumnja da potiče od navedenog krivičnog djela – rekao je Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta na konferenciji za medije.

On nije mogao da kaže o kom iznosu novca je riječ ističući da su još u toku pretresi na više lokacija uključujući i službene prostorije Inspektorata Brčko distrikta koje je uhapšeni inspektor koristio. 

Policijska akcija sprovedena je po naredbama  Osnovnog suda Brčko distrikta, a D.Đ. će tokom dan biti predat Tužilaštvu Brčko distrikta na daljnje postupanje.

– Imali smo i imaćemo u narednom periodu sličnih aktivnosti- rekao je Pisić podsjećajući da je u zadnjih dvadesetak dana ovo treća aktivnost Policije Brčko distrikta usmjerena ka suzbijanju korupcije. Precizirao je da su akcije planski pripremane godinu i po dana, a realizovane su, kako je istakao, zahvaljujući saradnji sa građanima.

– Ne bi mogli sa Tužilaštvom ući u fazu dokumentovanja da nije bilo saradnje sa građanima- rekao je Pisić i pozvao građane da u slučaju sličnih nedozvoljenih radnji ovlašćenih osoba te slučajeve prijave policiji.

(Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Todo

18.10.2019 14:20

Šta li su radili godinu i po te ga sada hapse. Čekali da se prikupi dosta love pa da imaju šta dijeliti

ODGOVORITE
Name

borac

18.10.2019 14:31

Ako je u pravoj stranci nikom nista u protivnom prijeti mu dug zatvor.

ODGOVORITE
Name

Deutschland

18.10.2019 15:05

CEDO Vukovic, iz Knezeva, direktor sa 4 razreda osnovne škole,sav Vlasic, Cemernicu,Osmacu,isjekao,i sve u lijevce kod DODIka otprema,i nikom nista, pljačka stoleca

Name

JA STEM NEMAM NIŠTA

18.10.2019 15:16

A đe naša šuma što nam je Rašo obećo,za pretrpljen strah,jesu li I to pokrali.A ko zna možda nam daju vodu u rijekama pošto su šume isjekli.

ODGOVORITE
Name

A nije C

19.10.2019 08:12

Ljudi brzo zaborave dobročinitelja i onog ko mu je pomagao, a kada isti može pomoći nekome, on mu okrene leđa i ne želi da zna za njega. Sve bi to trebali raditi sami, sve vidite, ali ne daj bože da vas neko zasjeni.

ODGOVORITE