BN: "Pavgord" hoće da oživi "Žitopromet"

- Кompanija "Pavgord" iz Foče krenula je u masovan otkup potraživanja svih povjerilaca nekadašnjeg semberskog mlinskog giganta "Žitopromet" kako bi kasnije, u stečajnom postupku, mogla da uradi kvalitetan plan reorganizacije kompanije, rekao je danas advokat "Pavgorda" Miloš Stevanović.

Republika Srpska 18.10.2019 | 14:53
BN: "Pavgord" hoće da oživi "Žitopromet"
"Investitor ima namjeru da odmah po klasičnom otvaranju stečaja uputi ponudu za zakup nekretnina da bi pokrenuo proizvodnju", rekao je Stevanović novinarima.

On je najavio da će "Pavgord" u "Žitopromet" uložiti ukupno 15 miliona КM, od čega se pet miliona КM već isplaćuje radnicima i drugim sitnim povjeriocima.

Stevanović je rekao da će ostatak novca biti upotrebljen za pokretanje proizvodnje, otkup pšenice i kukuruza, te ono najvažnije - da radnici dobiju nazad posao.

"Ističem da ovo ni na koji način nije usmjereno direktno protiv Slobodana Pavlovića, koji je bio većinski vlasnik `Žitoprometa` i sa kojim smo u više navrata pokušavali da nađemo zajednički jezik", poručio je Stevanović.

Prema Stevanovićevim riječima, stečaj je bio jedini način da kompanija bude vraćena na pravi put.

On je naveo da je do danas isplaćeno 156 radnika, a ima ih 180, koji će uskoro dobiti i ponude da se vrate na posao u "Žitopromet".

Stevanović je rekao da će raniji tehničko-tehnološki procesi ove kompanije biti u potpunosti nastavljeni i da se već radi na okupljanju ljudi koji će pokrenuti proizvodne pogone.

"Ali, naravno, moramo ispoštovati zakonske procedure i sačekati uvođenje klasičnog stečaja da bi sa stečajnim upravnikom i odborom povjerilaca dogovorili sve uslove. Nadamo se da će ovo biti najkraći stečaj u istoriji grada", rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, ročište je zakazano za 26. novembar.

Investitor koji namjerava da oživi rad "Žitoprometa" i vrati radnike na posao otkriven je na konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama ove bijeljinske kompanije., prenosi Srna.



(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

zdravko

18.10.2019 14:37

Koja je to firma u regionu koja je otišla u stečaj i posle pokrenula proizvodnju?možda pokrenu popovi oni imaju para.

ODGOVORITE
Name

Focanka

18.10.2019 15:26

Samo mi koji licno poznajemo Gocija znamo da koju on firmu kupi, ta firma i opstaje.. U Foci minimum 40% gradjana radi kod njega... pa sami izracunajte koliko je to porodica koji imaju siguran hljeb u rukama..

Name

FOCA DELIJA

18.10.2019 22:31

AHA, KUPI FABRIKE I PRETVORI IH U GAVROVE PCELINJAKE I SALON E ZA SVADBE I SAHRANE.

Name

Milivoje

19.10.2019 06:30

Jako dobra vijest,ali cudi sukob interesa advokata Stevanovica koji je trostruki advokat(radnika,sindikata i Pavgorda). Za ideju Pavgorda svaka cast. Iako je Zitopromet u jako,jako losem stanju(ekomomskom,proizvodnom,organizacionom) plus su objekti bez krovova,ogoljeni,i ako stize zima,ipak jos uvijek mirise Zitoprometov hljeb i peciva jos bruje mlinski uredjaji u nasim mislima. Pavgord s navedenim sredstvima moze pokrenuti sve funkcije Zitoprometa. Ipak bilo bi.bolje da se neko iz Pavgorda oglasi a ne da portparol za sve i svasta bude samo advokat...

ODGOVORITE
Name

Re Milivoje

19.10.2019 11:07

Istog sam misljenja, advokat na tri strane ubire prihode, Zitopromen moze i mora raditi, Pavgord dobar izbor ukoliko zeli pokrenuti ovaj gigant jer bice dobro i njemu i radnicima-sadasnjim i buducim, tako da ako je to cilj svaka cast i svu srecu zelim...