Potez koji bi zatresao Evropu: Armani htio da dovede Vejda!

Košarkaški klub Olimpija Milano planirao je da letos dovede proslavljenog NBA igrača Dvejna Vejda.  

Košarka 19.10.2019 | 08:57
Potez koji bi zatresao Evropu: Armani htio da dovede Vejda!
Armani hteo da dovede Dvejna Vejda! Razgovor s Đinobilijem rodio ideju o Skoli... Predsednik milanskog kluba otkrio kakve je planove imao vlasnik Đorđo Armani.

To je otkrio predsednik kluba popularno poznatog kao Armani, iz sponzorskih razloga, Leo Del'Orko.

On je, u intervjuu za "Gazetu delo Sport", pomenuo nekoliko zanimljivih stvari vezanih za prelazni rok.

"Želeli smo da dovedemo neku NBA zvezdu ovog leta i bili smo zainteresovani za Dvejna Vejda", kazao je Del'Orko.

Vejd je prošlu sezonu proveo u Majamiju, ali je na kraju iste rešio da ne nastavi da se bavi profesionalnom košarkom i penzionisao se.

Popularni "Fleš" je triput osvojio prsten NBA lige, bio Ol-star 13 puta i u svojim vitrinama ima brojne druge nagrade, a njegov dolazak u Evropu, koji verovatno nije bilo ni blizu realno, bi sigurno bio jedan od najinteresantnijih poteza u skorijoj istoriji.

Armani je letos promenio šefa stručnog štaba i generalnog menadžera. Na mesto trenera došao je iskusni Etore Mesina, umesto Simonea Pjaniđanija, dok je novi GM postao Hristos Stavropulos.

Predsednik ekipe takođe je otkrio da se, zajedno sa vlasnikom Đorđom Armanijem, sastao sa generalnim menadžerom Fenerbahčea Mauricijom Gerardinijem.

"(Đorđo) Armani i ja smo se sastali sa Mauricijom Gerardinijem. Da smo se dogovorili sa njim (oko preuzimanja funkcije GM-a prim. aut.), Pjaniđani bi ostao naš trener", istakao je Italijan.

Del'Orko je govorio i o odlasku Majka Džejmsa, koji je bio ubeđen da je deo planova ekipe Etorea Mesinu za ovu sezonu, ali se na kraju rastao sa Armanijem i otišao u CSKA.

"On je imao ugovor sa nama. Pričao je sa Mesinom dvaput, a u međuvremenu je igrao turnire sa prijateljima u SAD. To nije bilo profesionalno sa njegove strane".

Armani nije dobro krenuo u italijanskom prvenstvu pa posle četiri kola ima dva poraza, dok je u Evroligi nešto bolji sa učinkom od dva trijumfa i jednog neuspeha.

Novac je retko kada bio problem za milansku Olimpiju otkako je pre više od jedne decenije u vlasničku strukturu uplovio čuveni modni kreator Đorđo Armani. Uprkos velikim budžetima milanski klub nije beležio skladne rezultate i brojni dosadašnji projekti završavali su se tragično. Pogotovo je taj jaz između uloženog i ostvarenog vidljiv u okvirima Evrolige. I pored toga Đorđo Armani ne odustaje od ideje da Olimpiju učini velikom i moćnom.

Zbog toga su se letos dogodili novi rezovi. Okrenut je novi list, dovedeno jako trenersko ime u liku Etorea Mesine, a ideja je bila da se klub ozbiljno pojača iz NBA lige. I to ne onima koji u najjačoj ligi sveta nisu imali svoje mesto, već jednim od najboljih asova ove ere - Dvejnom Vejdom! To je za milansku Gazetu, kao i mnoge druge stvari, otkrio predsednik Olimpije Leo Del'Orko, inače dugogodišnja desna ruka Đorđa Armanija i njegov najbliži saradnik.

“Ovog leta smo hteli da dovedemo jedno ogromno NBA ime od 36-37 godina, koje je taman završilo karijeru tamo. Da, u pitanju je Dvejn Vejd. Pričao sam sa Mesinom o ovoj temi. Ali, nije se desilo“, priča Del'Orko.

Pošto ideja sa Vejdom nije prošla, Olimpija je ubrzo dovela drugog NBA veterana i ponajboljeg igrača Mundobasketa u Kini – Luisa Skolu.

“Nekoliko sedmica kasnije razgovarao sam s Manuom Đinobilijem o Skoli i tako se rodila ideja o njegovom dovođenju kod nas. Posle svega što je uradio na Svetskom kupu, morali smo da ga dovedemo. Da, ima 39 godina i možda bi njegova minutaža trebalo da bude dozirana, ali on je ozbiljan čovek. On je igrač kakvog svaki trener voli i veliki je profesionalac“.

Predsednik Olimpije odgonentnuo je prave razloge zašto je Majk Džejms napustio Milano.

“Majk je bio pod ugovorom s nama. Imao je dva ozbiljna razgovora s Mesinom, a onda smo saznali da mimo našeg znanja u SAD igra neke turnire u basketu s prijateljima. To je jako neprofesionalno i morali smo da reagujemo“.

Ovog leta bilo je priče o povratku Alesandra Đentilea u redove Manekena.

“Analizirali smo situaciju trener i ja, ali onda smo shvatili da bi taj potez bio preuranjen. Ideja je da on ipak radi negde drugo ove sezone. Na Svetskom kupu je igrao solidno, podsetio je na sebe iz nekih prošlih vremena“.

Zanimljiva je priča i o tome kako je Etore Mesina uopšte došao u Milano. Sve polazi od razgovora s generalnim menadžerom Fenerbahčea Mauricijem Gerardinijem...

“Gospodin Armani i ja smo lično razgovarali s Gerardinijem o mogućnosti da dođe kod nas. Da smo postigli dogovor, Simone Pjaniđani bi ostao trener Olimpije. Kako se to nije desilo, kontaktirali smo Mesinu i pitali ga da li bi hteo da preuzme šira zaduženja osim trenerskih. Odgovorio je potvrdno, da to baš i želi. Dogovorili smo se za manje od 24 časa“.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar