Zvezda je šampion svijeta - sad ima i zvaničan dokaz!

Navijači crveno-belih moći će već danas da vide trofej koji je osvojen u Tokiju. . .

Fudbal 18.10.2019 | 16:14
Zvezda je šampion svijeta - sad ima i zvaničan dokaz!
Crvena zvezda sada ima dokaz! 

Pobedom nad Kolo Kolom (3:0) u Tokiju, u decembru 1991. godine, Zvezda je osvojila Interkotninentalni kup koji se prema odluci FIFA iz 2017. godine i zvanično vodi kao trofej klupskog prvaka sveta, a od danas će krasiti i muzej na stadionu "Rajko Mitić".

"Nijedan klub do sada u svojim vitrinama nije imao zvaničan trofej prvaka sveta. U muzejima osvajača prestižne titule do sada su se mogli naći samo sponzorski pehar. Nedavno je FIFA dala zeleno svetlo i sada su evropski velikani dobili pehar namenjen šampionima sveta, a sada je on stigao i na Marakanu. Od danas krasiće Zvezdin muzej koji će biti još značajniji i bogatiji zbog činjenice da mali broj klubova može da se diči baš ovim peharom", saopštili su iz Crvene zvezde.

Iz šampiona Srbije navode i da će pehar prvaka sveta biti izložen pred današnji meč protiv Rada (20h), kako bi svi zainteresovani mogli da se fotografišu sa njim.



Trofej će biti postavljen na zapadnjoj tribini, na ulazu u muze, već od 17 časova.

Tim koji je u Tokio savladao Kolo Kolo rezultatom 3:0 predvodio je strateg Vladica Popović, a sastav su činili: Milojević, Radinović, Najdoski, Stošić, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Ratković, Pančev, Mihajlović, Savićević.

Golove za Zvezdu tada su postigli Jugović u 19. i 59, i Pančev u 72. minutu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar