A šta kaže direktor Mančestera na svu ovu krizu?

Stvoren je mit da u Junajtedu odlučuju nefudbalski ljudi! Želimo da igramo kao kad je Solskjer došao. . .  Javna podrška šefu stručnog štaba. . . Šta bi to moglo da znači?

Fudbal 19.10.2019 | 22:00
A šta kaže direktor Mančestera na svu ovu krizu?
Dosta reči, birokratkih izraza, a malo toga što se može konstatovati suštinom. Tako izgleda poslednje obraćanje Eda Vudvorda ostrvskoj javnosti, pošto je generalni direktor Mančester junajteda javno podržao trenera Ole Gunara Solskjera, a praksa je pokazala da kad neki funcioner, bilo da je reč o Florentinu Perezu u Real Madridu ili Draganu Đuriću u Partizanu potapše po ramenu šefa stručnog štaba ubrzo ga i – smeni!

Jer, teško je ignorisati pojedine objave ostrvskih medija tokom reprezenatativne pauze da vreme Norvežaninu na klupi Crvenih đavola curi. I da uprava, na čijem čelu je baš Vudvord, neće još dugo imati strpljenja za najlošiji početak sezone u poslednjih 30 godina. Zato su nedeljni derbi sa Liverpulom i gostovanje Noriču na Kerou roduu narednov vikenda označeni ključnim za njegovu budućnost. Između toga, engleski velikan gostuje Partizanu u Ligi Evorpe, nije nemoguće da i beogradski crno-beli ubrzaju proces smene, bez obzira na više protokolanrne Vudvordove izjave kako je Ole Gunar čovek od poverenja na duge staze.

„Promene kakve smo pretrpeli tokom leta dovele su do toga da imamo izuzetno mlad sastav. Istovremeno, to je tim koji će nam dati osnovu da ga gradimo dalje i da rastemo. Središnjica prošle sezone, posle dolaska Ole Gunara Solskjera, predstavlja model približan onome što želimo da postignemo u budućnosti. Videli smo tad da tim igra brz fudbal i da jasno poštuje zamisli, filozofiju i stil trenera“, ističe Ed Vudvord, po hijerarhiji prvi čovek kluba na dnevnom nivou, odmah ispod porodice Glejzer koja daje novac za rukovođenje.

A potrošila je više od milijardu evra otkako je ser Aleks Ferguson napustio Old Traford. Rezultati nisu baš pohvalni. Otad su na klupi sedeli Dejvid Mojes, Luj van Gal, Žoze Murinjo i sad Ole Gunar Solskjer. Ne ide. Mada, na Teatru snova su uvereni da će da krene baš aktuelnim trenerom, iako je ovaj skupio samo devet bodova u prvih osam kola Premijer lige.

„Solskjer je zaveo disciplinu kakva nam je nedostajala minulih sezona. Trenutno gradi tim koji poštuje istoriju kluba i u kome fudbaleri naporno treniraju i poštuju svoje kolege. Niko nije veći od kluba“.

Niko, pa ni Vudvord. Ili bar tako kaže. Pošto Ostrvom kolaju priče da je on bio najveći zagovornik ideja o dolasku pojedinih igrača koju su više bili ispativi marketinški nego što su doprinosili na terenu. Primer je Pol Pogba.

„Najvažnije je da nijednog trenutka nismo dozvolili da komercijlana strana preuzme prioritet u odnosu na fudbalsku. Postoji mit da odluke koje se tiču striktno fudbala ne dosnose fudbalski ljudi. To je uvreda onima koji briljantno rade u Mančesteru. Poslednjih godina smo proširili odeljenje zaduženo za dovođenje igrača i verujemo da ono funkcioniše na efikasan i produktivan način. Odluke donete u radu ovog sektora su isključivo njegov i posao trenera prvog tima i njegovih saradnika, a tiču se preporuka koje igrače da dovedemo. Na to ne utiču više klupske instance“, dodao je Ed Vudvord, generalni direktor Mančester junajteda.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar