Gotova jesen za Lazara Markovića!

Srećom, ne mora na operaciju.  Lazar Marković ne igra do kraja jeseni, ali ne mora na operaciju! Loša i dobra vijest za partizanovce. Krilnog napadača čeka oporavak aduktora do kraja prvog dijela sezone, ali neće morati na operaciju tetive.

Fudbal 18.10.2019 | 23:00
Gotova jesen za Lazara Markovića!
Da su samo Mladost u Lučanima i Mančester junajted u Humskoj, pa ni po jada. Ovako, izgleda da će Lazar Marković morati na dužu pauzu i prema svim pokazateljima za njega je jesenji deo sezone – završen.

Nažalost Grobara i svih poklonika fudbala, jer je nekadašnji reprezentativac taman počeo da daje znake života posle dugog odustva, međutim, izgleda da su ga baš dugačak period neigranja (pre povratka u Partizan) i ogromna želja da se što pre vrati u ritam sputali, pa je zaradio povredu aduktora koja je takve prirode da zahteva malo duše lečenje nego što se isprava mislilo. Sve skupa znači bojazan da brzonogi krilni fudbaler ne propušta samo naredne dve, već i preostalih 12 mečeva Parnog valjka do zimske pauze (plus još jedan, bilo odložen prvenstveni sa Radnikom u Surdulici, bilo kup sa Spartakom u Humskoj, zavisno od termina).

Svakako jak udarac za ambicije Partizana kako u superligaškoj trci sa Crvenom zvezdom, tako i u Ligi Evrope, gde cilja prolazak grupne faze.

Ono što je povoljno jeste saznanje Sportskog žurnala da na svu muku Lazar Marković, ipak, ne mora na operaciju tetive, jer se i to pojavilo kao problem poslednjih dana. Umesto hirurškog zahvata pokušaće mirovanjem i terapijama da sanira povredu, pa da onda od zimskih priprema konkuriše ravnopravno za tim.

A onda je to novi početak i za Lazara Markovića i za Partizan. Kao da su se i jedni i drugi vratili nekoliko koraka unazad...

Neprijatna vijest zadesila je navijače Partizana, ali i stručni štab tokom reprezentativne pauze. 

Lazar Marković se povrijedio i sigurno neće igrati protiv Mladosti iz Lučana tokom vikenda u Superligi Srbije, ali ni Mančester junajteda u Ligi Evrope sljedećeg četvrtka na stadionu u Humskoj. Međutim, još gore je zvučao nastavak informacije, koji je govorio da je u pitanje doveden i Markovićev nastup na još mnogo utakmica da kraja sezone.

Krilni napadač "parnog valjka" najvjerovatnije će pauzirati tokom jeseni, a onda zimsku pauzu iskoristiti za potpuni oporavak mišića zatvarača (aduktora) kako bi spreman dočekao proljećne izazove.

Spominjala se operacija tetive kao posljedica problema koji se javio u posljednje vrijeme kod krilnog napadača "parnog valjka".

Opcija koja bi 25-godišnjeg igrača na još duži period odvojila od terena - za sada otpada!

Markovića u narednom periodu čekaju terapije i mirovanje. Uključen će biti i rad u teretani, ali svakako bez lopte. Cilj stručnjaka biće da ga što prije osposobe za normalan trenažni proces.

Marković se ovog ljeta vratio u Partizan kako bi "oživio" karijeru. Iako nije bio potpuno fizički spreman, uspio je da na četiri utakmice postigne tri gola.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar