Imamo lošu vijest, ako ste se radovali El Klasiku...

Odložen je, evo i za kad! Moraćete dobro da se strpite. . .

Fudbal 18.10.2019 | 11:10
Imamo lošu vijest, ako ste se radovali El Klasiku...
Moraćete da se strpite još malo!

Svi smo se radovali velikom derbiju, možda i najvećem na svetu, između Barselone i Real Madrida koji je bio zakazan za naredni vikend, međutim u sve se umešala politika - i za dobro svih La Liga se odlučila za najpametniju moguću stvar.

Neće biti promene domaćinstva ili "izmeštanja" utakmice, čelnici Primere odlučili su da je pomere dok se strasti u Kataloniji ne smire.

Zvanični termin biće potvrđen u ponedeljak, a brojni svetski mediji prenose da je gotovo sigurno da će se utakmica odigrati 18. decembra na "Nou Kampu", dok je alternativni termin 4. decembar, što je u ovom trenutku manje verovatno.

Oba termina inače "padaju" u sredu, a ne za vikend.

Zanimljivo je da će se u Barseloni sigurno obradovati pomeranju "El Klasika" zbog suspenzije Dembelea i povrede još nekoliko igrača, dok ima i onih koji još "traže" formu.

Inače, tenzije u Kataloniji su ponovo pojačane zbog hapšenja političkih lidera ove španske pokrajine, koji žele otcepljenje, zbog čega je na ulice Barselone izašlo hiljade i hiljade ljudi. Tako već danima traju protesti, sukobi sa policijom...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar