Sprema se najveći transfer u istoriji Brazila!

A na potezu je Inter! Biće srušen rekord Alešandrea Pata. . .

Fudbal 19.10.2019 | 16:52
Sprema se najveći transfer u istoriji Brazila!
Od 10 najvećih kupovina u istoriji brazilskog fudbala, čak tri su bile delo Flamenga. Najpopularniji brazilski klub je prošle zime oborio klupski transfer rekord kada je za urugvajskog vezistu Đorđijana DeAraskaetu platio 13.000.000 evra i realizovao treći najveći transfer u istoriji tamošnjeg fudbala. Rekord drži dolazak Alešandrea Pata iz Milana u Korintijans za 15.000.000 evra pre šest i po godina.

A sada se sprema ubedljivo najveći transfer kada su kupovine brazilskih fudbalera u pitanju. I opet je ponuda poslata u Milanu. Ovoga puta je kupac Flamengo, a prodavac Inter.

Velikan sa Marakane nudi Nerazurima 26.000.000 evra za brazilskog napadača Gabrijela Barbosu, popularnijeg pod nadimkom Gabigol.

Podsetimo, reč je o napadaču kojeg je Inter kupio pre tri godine za 29.500.000 evra za kao jednog najvećih talenata svetskog fudbala. Gabigol je tada kao 19-ogodišnjak došao u Inter iz Santosa iako je imao još ponuda od velikih klubova. Međutim, u italijanskom klubu se nikada nije uklopio, niti je pokazao delić potencijala. Doduše, nije ni dobio baš veliku šansu. Na 10 mečeva u kojima je uglavnom ulazio sa klupe je postigao jedan gol i posle samo jedne sezone je pozajmljen Benfiki. Ni u Lisabonu nije ništa pokazao, odigрao je samo jednu utakmicu i posle samo šest meseci je prebačеn na novu pozajmicu. U matični Santos.

Tamo je opet proigrao i na 53 meča u svim takmičenjima postigao 27 golova. Opet je postao interеsantan drugim klubovima. Santos nije mogao da ga zadrži zbog visoke plate iz Intera (3.500.000 evra godišnje), ali jeste Flamengo koji je u poslednje dve godine počeo da ulaže ogroman novac za južnoameričke fudbalske prilike. Pomenuti transfer De Araskaete je bio samo jedan od mnogih. U minule dve godine su na Marakanu dovedena brojna  poznata imena poput čuvenog Dijega, Vitinja iz CSKA, golmana Dijega Alvesa iz Valensije, Rafinje iz Bajerna, Filipea Luisa iz Atletiko Madrida, Žersona iz Rome, nekada najboljeg igrača lige Evertona Ribeira... A stigao je i portugalski trener Žorž Žezus.

Rezultat je plasman kluba u polufinale Kopa Libertadores (čeka ih revanš protiv Gremija) i osvajanje regionalnog prvenstva Karioka za klubove iz Rio de Žaneira i okoline. A na polovini prvenstvene trke u brazilskom šampionatu, Flamengo se nalazi na prvom mestu i na dobrom putu je da posle 10 godina konačno osvoji titulu prvaka Brazila. Pored svih velikih pojačanja, za dobre rezultate je najzaslužniji upravo Gabrijel Barbosa ’Gabigol’. Prošle sezone je bio prvi strelac lige i najbolji napadač. I ove sezone je ubedljivo prvi strelac šampionata sa 19 golova na 28 dosadašnjih mečeva. Sa pet golova je i prvi strelac Flamenga u Kopa Libertadores, a čak je opet dočekao i poziv u reprezentaciju Brazila posle tri godine odsustva.Dao je 33 gola na 45 utakmica za slavni Fla. 

Pozajmica iz Intera ga veže za Flamengo do kraja godine kada se završava sezona u Brazilu. Flamengo želi da ga zadrži i zato je već ponudio rekordnu sumu za brazilske uslove, ali je pitanje da li će je Inter prihvatiti. Šuška se da su klubovi poput Vest Hema i Kristal Palasa spremni da ponude duplo više od Flamenga, a zainteresovan je i Šalke. Ugovor sa Interom ga veže do 2022. godine i Nerazuri će gledati kako da zarade što više na prodaji. Međutim, pita se nešto i igrač, a on ne želi iz Flamenga i Brazila. Spekuliše se da bi Flamengo u zavisnosti od od raspleta situacije u Kopa Libertadores i brazilskog šampionata mogao da poveća ponudu na 22.000.000 evra što bi zadovoljilo Inter. Uz uslov da milanski klub dobije prvenstvo u eventualnim pregovorima za kupovinu Flamengove mlade zvezde Renijera.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar