Zvezdi pauza pomogla da sanira povrede

Trio pod upitnikom zbog dugog puta. . .  "Ako ne za Rad, onda u utorak za Totenhem očekujem da imam sve igrače na raspolaganju".  Vladan Milojević o reprezentativnoj pauzi: Kao kad se išlo u vojsku. . .  Večiti problem za sve ljubitelje klupskog fudbala je pauza zbog termina za reprezentacije. Evo šta o tome kaže Vladan Milojević.

Fudbal 18.10.2019 | 10:32
Zvezdi pauza pomogla da sanira povrede
Posle nedelju dana pauze zbog termina za reprezentacije, fudbaleri Crvene zvezde u petak se vraćaju pred svoje navijače. Od 20 časova na stadionu "Rajko Mitić" gostuje ekipa Rada (prenos na TV Arena Sport 1).

Pošto crveno-bele već u utorak čeka duel Lige šampiona sa Totenhemom u Londonu, sigurno je da će Vladan Milojević ponovo kombinovati tim i neke od vodećih igrača sačuvati napora. Pre svih one koji su putovali tokom nedelje...

Upravo je to i najavio Zvezdin trener na konferenciji za medije uoči duela sa "građevinarima".

"Danas očekujemo da se vrate Ben, Degenek i Borjan. Videćemo kakva je situacija sa njima zbog dalekih putovanja. Onako 'telefonski' imam informaciju da su ok... Drago mi je zbog dobrih rezultata koje su ostvarili u svojim reprezentacijama. Ova pauza nam je pomogla zbog povreda pojedinih igrača koje smo uspeli da saniramo i ako ne od utakmice sa Radom, onda već za duel sa Totenhemom trebalo bi da imamo sve u trenažnom procesu", najavio je Milojević.

Konkretno, povredu je zalečio Kanjas, ali je i dalje neizvesno hoće li Boaći i Gajić moći da igraju u petak.

"Boaći vuče neku manju povredu i nije igrao iz predostrožnosti (protiv Trepče u Kupu). Videćemo kakva je situacija, kao i sa Gajićem. Ako ne sutra, u toku sledeće nedelje sigurno će biti spremni".

O VAN LA PARI

"Svi igrači koji su došli zaslužuju da budu ovde. Nisu džabe došli, ali treba im vremena, treba da budu strpljivi. La Para se polako uklapa. Velika su očekivanja u Zvezdi, traži se 'sad i odmah', ali bićemo strpljivi sa njim jer verujemo da će ispuniti očekivanja".

Rad je trenutno pretposlednji na tabeli Superlige sa samo sedam bodova iz 11 utakmica. Milojević, ipak, veruje da će "građevinari" zaigrati bolje dolaskom trenera Dragana Radojičića i stoga poziva svoje igrače na oprez.

"Rad je ekipa koja u svojim redovima ima dosta kvalitetnih igrača i sigurno im je ova pauza značila posle promene trenera. Moj kolega Dragan Radojičić je uradio jako dobar posao prošle sezone sa Proleterom i već se vide pomaci u igri Rada. Sigurno će doći rasterećeno na 'Marakanu', imaju tim sastavljen od iskusnih igrača, ali mislim da moji igrači sve to znaju. Očekujem lepu utakmicu, bez obzira što je petak i radni dan, pozvao bih naše navijače da u što većem broju dođu da podrže ekipu. Imamo u narednom periodu dosta utakmica. Prvenstvo se zahuktalo i svaki bod može da bude ključan za ono što želimo, a to sam već naglasio da je titula".

Sjajnom Partijom pre nedelju dana protiv Trepče u šesnaestini finala Kupa Srbije nametnuo se Veljko Simić, strelac četiri od ukupno osam golova. 

Milojević, međutim, nije želeo da otkrije da li će se krilni napadač naći sutra u startnoj postavi.

"Mi znamo ko je Veljko. On je standardan, kao i svi ostali. Drago mi je što su igrači koji nemaju veliku minutažu motivisani. To je profesionalizam i to me raduje baš iz utakmice sa Trepčom. Drago mi je što igrači prihvataju tim za koji se odlučm sa svojim stručnim štabom i izuzetno mi je drago što sarađujem sa takvim ljudima i profesionalcima".

Sigurno da stručnom štabu crveno-belih neće biti lako da motivišu ekipu za duel sa pretposlednjim timom Superlige samo nekoliko dana pred put u London, ali Milojević ne veruje da će imati problem.

"To je stvar motivacije i psihologije. Pričamo sa igračima i svesni su da nam je prioritet svih prioriteta prvenstvo, odnosno titula. Ako smo nešto zacrtali, onda moramo da budemo jako obazrivi", upozorio je.

Osvrnuo se trener crveno-belih i na igru svog tima u poslednje vreme.

"Težimo da imamo dobru i atraktivnu igru, koju će ispratiti rezultati, ali svaka utakmica je priča za sebe i nikad ne možete znati unapred šta će biti".

Za kraj, Milojević je istakao da mu je žao što ekipi nije bio dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju, gde je trebalo da bude odigran duel protiv Trepče, koji je zbog toga premešten u Staru Pazovu.

"Radovali smo se odlasku na utakmicu sa Trepčom, želeli smo da igramo tamo. Znam koliko je teško našem narodu na Kosovu. Nije stvar samo u utakmici, već u tom susretu tamo, zaslužili su i ti ljudi da vide Crvenu zvezdu. Nadam se da će doći trenutak kada ćemo opet igrati na Kosovu". 

Vladan Milojević o reprezentativnoj pauzi: Kao kad se išlo u vojsku... Večiti problem za sve ljubitelje klupskog fudbala je pauza zbog termina za reprezentacije. Evo šta o tome kaže Vladan Milojević.

Pauze u klupskom fudbalu zbog termina za reprezentacije mnogi navijači ne vole, a trener Crvene zvezde Vladan Milojević je na konferenciji za medije uoči duela sa Radom - prvom posle pauze - upitan za svoje mišljenje. 

"Pitanje je jako dobro, ali ja se vodim time da li mogu ili ne da utičem na nešto, a na ovo ne mogu. Neminovno je da je pauza, voleo je ja ili ne, ona mora da se desi. Kao kada ste nekada išli u vojsku, niko vas ne pita da li volite to ili ne, jednostavno morate to da odradite. Meni je drago što igrači dobiju pauzu da se malo psihički odmore, provedu vreme sa svojim porodicama i malo užele fudbala. Ako radite ono što volite, onda ništa nije teško", rekao je Milojević i dodao:

"Krivo mi je ako igrači koji su pozvani za reprezentaciju ne igraju, ali to nije do mene. Sa druge strane, drago mi je što fudbaleri koje treniram dobijaju satisfakciju pozivanjem u nacionalne timove. Treba da im bude čast i zadovljstvo da predstavljaju svoju zemlju i da se odazivaju pozivima".

Za poslednje okupljanje nacionalnih timova, Zvezda je dala Milana Borjana (Kanada), Miloša Degeneka (Australija), Mohameda El Fardua Bena (Komori), Milana Pavkova, Marka Gobeljića, Milana Rodića, Nemanju Milunovića (Srbija), Njegoša Petrovića, Veljka Nikolića (Srbija, U21) i Nikolu Krstovića (Crna Gora, U21).

Petrović i Krstović igrali su 180 minuta, Borjan, Degenek i Ben po 90, Gobeljić 45, Rodić 24 i Milunović 23.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar