Miroljubiv rezultat, ne i dešavanja na terenu!

Uspeh je što nismo povređeni! "Igrači Severne Koreje bili su jako agresivni. Bilo je i mnogo psovki", rekao je Son Hjung Min, kapiten reprezentacije Južne Koreje koja je u Pjongjangu remizirala sa severnim susedom.

Fudbal 17.10.2019 | 14:58
Miroljubiv rezultat, ne i dešavanja na terenu!
Meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, između reprezentacija Severne i Južne Koreje, odigran je u utorak na stadionu "Kim Il Sung" u Pjongjangu.

Završen je rezultatom 0:0, a iako je konačan ishod bio "miroljubiv", fudbaleri Južne Koreje tvrde da na terenu nije ni izbliza bilo tako.

"Utakmica je bila izuzetno gruba, a igrači Severne Koreje jako agresivni. Bilo je i mnogo psovki. Veliki je uspeh što smo se svi vratili kućama nepovređeni. Šteta što nismo i pobedili", izjavio je Son Hjung Min, kapiten Južne Koreje i napadač Totenhema.

Gostujućim navijačima, pa ni novinarima, nije bilo dozvoljeno prisustvo na stadionu, dok su igrači morali da doputuju bez mobilnih telefona.

Nije bilo ni TV prenosa, ali je selekciji Južne Koreje posle meča uručen DVD sa kompletnim snimkom.

Remi donekle odgovara obema ekipama, pošto sa po sedam bodova predvode grupu u kojoj su još Liban (6 bodova), Turkmenistan (3) i Šri Lanka (0).

U završnu fazu kvalifikacija idu pobednici osam grupa i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar