EL - Lazić: Glavno je zaustaviti Vilbekina!

A onda i tranziciju Makabija! Crvena zvezda večeras od 20. 15 igra protiv petostrukog prvaka Evrope, koji se posle početnih 0-2 nalazi pod velikim pritiskom.

Košarka 17.10.2019 | 15:17
EL - Lazić: Glavno je zaustaviti Vilbekina!
Crveno-beli su malo pokvarili utisak porazom od Budućnosti u ABA ligi, ali u Evroligi posle trijumfa nad Fenerbahčeom imaju polovičan učinak, što je sasvim dobra baza za nastavak takmičenja.

Na drugom gostovanju, posle onog u Atini, kada su poraženi od Panatinaikosa, protivnik im je Makabi, koji je pre nedelju dana propustio veliku priliku da pobedi Real na njegovom parketu.

Predvođen Skotijem Vilbekinom, koji je dao 22 poena, tim grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa vodio je 85:83, ali je Džejsi Kerol hladnokrvno ubacio trojku dve sekunde pre kraja i srušio im sav trud.

Kapiten Zvezde Branko Lazić pred meč u Tel Avivu poručuje:

"Moramo da kontrolišemo ritam utakmice, da ne dozvolimo brzu igru i tranziciju. Na prvom mestu je Vilbekin, ima najveća prava i ako njega zaustavimo uradili smo veliki deo posla. Naravno, tu su i svi ostali vrlo kvalitetni igrači, ali pominjem njega, jer je glavni pokretač ekipe", kaže iskusni bek.

Pre Madrida, Makabi je izgubio i u Moskvi od Himkija, takođe malom razlikom.

"Krenuli su sa dva poraza i imaće veliku želju, sigurno će probati da iskoriste domaći teren. Ali, mi nismo došli tek da se pojavimo, već da odigramo sa željom i energijom da pobedimo. Utakmicu u nedelju smo arhivirali istog trenutka, raspored i kalendar je takav da smo se odmah okrenuli sledećoj utakmici. Svesni smo da će biti sve teže", izjavio je najiskusniji Zvezdin igrač pored Džejmsa Gista.



Lorenzo Braun nema mnogo evropskog iskustva, ali zna da je pred njegovim timom teška utakmica.

"Njihova prva kod kuće, zato moramo da je odigramo sa puno energije i maksimalno koncentrisani. Naš skor 1-1 je za sada OK, ali ovo je tek početak, očekuje nas još puno izazova i ne gledamo unazad samo unapred, jedan po jedan meč. Mi smo novi tim. I dalje učimo, privikavamo se jedni na druge, na zahteve i ideje trenera. Kako sezona bude odmicala, bićemo sve bolji i bolji", rekao je bivši NBA plejmejker.

Utakmica Makabi - Crvena zvezda igra se od 20.15 časova. Biće im to deveti susret, a trenutno je nerešeno - 4:4.

Beograđani su poslednji put slavili u Tel Avivu pre nepune tri godine, kada je pod vođstvom Dejana Radonjića rezultat bio 67:71.

Ekipa se u petak vraća u Beograd, a već u subotu ujutru sledi joj put u Sloveniju na meč ABA lige protiv Krke.

EVROLIGA - 3. KOLO:

četvrtak

CSKA - Himki 19.00
Žalgiris - Real 19.00
Fenerbahče - Baskonija 19.45
Makabi - Crvena zvezda 20.15
Bajern - Asvel 20.30
Panatinaikos - Armani 20.30

petak

Olimpijakos - Zenit 20.30
Barselona - Alba 21.00
Valensija - Efes 21.00

TABELA: CSKA, Barselona, Asvel, Himki i Real po 2-0, Alba, Baskonija, Zvezda, Olimpijakos, Panatinaikos, Bajern, Efes i Armani po 1-1, Makabi, Fenerbahče, Žalgiris, Zenit i Valensija po 0-2.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar