Ozil se inati: Ne idem ja nigdje!

Nemac planira da ostane u Londonu bez obzira na situaciju. Ako tako zaista bude, Tobdžije će ostati bez 31. 040. 000 evra u narednih 20 meseci. . .

Fudbal 19.10.2019 | 11:10
Ozil se inati: Ne idem ja nigdje!
Mesut Ozil sigurno napušta Arsenal; Ozil ide u Fenerbahče; Arsenal traži klub za Ozila; Ozil prodaje kuću u Londonu; Ozil spreman za selidbu; Emeri više ne računa na Ozila...

Samo su neki od naslova koji su kitili ostrvsku tabloidnu, ali i ozbiljnu štampu poslednjih nedelja. Dugo smo čekali da se i sam Mesut Ozil oglasi povodom svoje nezavidne situacije u klubu i - dočekali smo. Iz svega što je rekao može se izvući jasna poruka: bez obzira što je potpuno skrajnut i što Unai Emeri očito ne računa na njega, nekadašnji kapiten nemačke reprezentacije i prvak sveta iz 2014, ne želi da ide iz Arsenala.

Samo 142 minuta ove sezone odigrao je Mesut Ozil za Arsenal, ali iako još od prošle sezone nije u planovima trenera Unaija Emerija, nemački vezista ne razmišlja o odlasku iz kluba.

Ozil je među londonske "tobdžije" stigao septembra 2013. iz Real Madrida, međutim, nije ispunio očekivanja da postane vođa tima.

Tome su doprinele i česte povrede, mada ga one nisu sačuvale od brojnih kritika.

Očito, kamen oko vrata Tobdžija, težak 350.000 funti nedeljno, neće biti tako lako skinuti, kako je to španski stručnjak zamislio.

Ozil je, za početak, imao šta da kaže u svoju odbranu, jer mnogi su ga napadali ne samo u poslednje vreme. Tako je skoro puno dve godine...

"Ako ne igramo dobro u nekom velikom meču, uvek je moja krivica. Ako je to istina, kako objašnjavate naše rezultate u derbijima kada nisam na terenu? Nema prave razlike, zar ne? Znam da ljudi od mene očekuju da ponudim više, da diktoram igru i pravim razliku - i ja to radim - ali verujete da nije ni lako ni jednostavno. Nisam jedini igrač u timu i, ne zaboravite, neki od naših protivnika jednostavno su bolji".  

Mesut Ozil odigrao je samo 71 minut u Premijer ligi ove sezone. Emeri ga čak nije stavljao u protokol za tri prethodna susreta, govoreći kako ima igrača koji su spremniji i bolji. Bila je to prilično jasna poruka kreativnom vezisti, ali njegova, povratna, bila je još jasnija:

"Da li ću otići iz Arsenala? Imam ugovor do 2021. i nameravam da ostanem do kraja. Čovek prolazi kroz teška vremena, kao ja sada. To nije razlog da bežim. I ja neću bežati. Ovde sam najmanje još dve godine", stavio je Ozil tačku na spekulacije i zadao novu glavobolju Emeriju i čelnicima Arsenala.

Njegovo sedenje na tribinama ili klupi, svejedno, koštaće Arsenal do juna 2021. neverovatnih 31.040.000 evra?!

Namera da ostane u Arsenalu do kraja ugovora sigurno se neće dopasti vlasnicima kluba, pošto su engleski novinari nedavno izračunali da ih je svaki njegov minut na terenu ove sezone koštao enormnih 22.600 evra.

Sigurno je da bi ga oni radije već na zimu prodali, ali to neće moći bez saglasnosti...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar