Jedinstveni put propadanja Kirijakosa Papadopulosa...

Dečko od 18. 000. 000 evra u Regionalnoj lige Nemačke! Grčki reprezentativac u 27. godini na novom početku. . .

Fudbal 18.10.2019 | 13:42
Jedinstveni put propadanja Kirijakosa Papadopulosa...
Profesionalni (moderni) fudbal je surov. Novo doba ne poznaje staru slavu, a u to se na ličnom primeru uverio i Kirijakos Papadopulos, 27-godišnji grčki štoper koji je danas zaokružio jedinstveni put propadanja jedne karijere. Iako je dosta obećavao, posebno kada je kao 18-godišnjak iz Olimpijakosa prešao u Šalke, karijera u Nemačkoj mu je godinama u konsatantnom padu pa je na kraju završio u regionalnoj ligi.

Fudbaler koji je u neko srećnije vreme (za njega) vredeo čak 18.000.000 evra i bio na korak od prelaska u Mančester Siti u eri skupih kupovina Građana, prebačen je juče (sreda) iz prvog tima HSV-a u drugi tim ovog kluba koji se takmiči u četvrtom rangu.

Posle razgovora sa trenerom Diterom Hekingom i generalnim direktorom Jonasom Boltom, doskorašnjem reprezentativcu Grčke je predočeno da je trenutno tek šesta štoperska opcija u taboru lidera Cvajte i da na njega više ne računaju, te da će mu u januaru omogućiti da napusti klub šest meseci pre isteka ugovora.

Prebacivanje Papadopulosa u niži rang samo je kruna užasnog braka koji su HSV i Grk spojili pre dve i po godine kada je otkupljen za 6.500.000 evra od Bajera iz Leverkuzena na insistiranje tadašnjeg trenera Markusa Gizdola (trenirao ga u Gelzenkirhenu), a njegove igre bile su simbol propadanja nekadašnjeg šampiona Evrope koji je u maju 2018. ispao iz Bundelsige prvi put u istoriji.

Za svo ovo vreme Papa je finansijski prošao odlično, pošto i dalje zarađuje 4.000.000 evra po sezoni, do 30. juna sledeće godine. Treba reći i da su ga povrede masakrirale pa je zbog njih u karijeri pauzirao čak 686 dana, odnosno gotovo dve godine. Prošlu sezonu je propustio skoro celu zbog povrede kolena, a svi ti pehovi (imao ih i pre Hamburga) su sprečili da ispuni potencijal i možda ga slomili.

U 27. godini Papadopulosa očekuje novi početak, a možda krene opet iz domovine i tabora PAOK-a, kluba za koji je navijao kao dečak iako se afirmisao u Olimpijakosu. Samo, prvo da se dokaže u regionalnoj ligi Nemačke...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar