EK: Prepelič kao Kecman!

Čudesan koš Slovenca za pobedu! Košarkaši Huventuta pobedili su Darušafaku 85:82, a koš za pobedu sa tri četvrtine terena pogodio je Klemen Prepelič.  Cedevita Olimpija ispustila 14 poena prednosti protiv Breše. . .

Košarka 16.10.2019 | 23:10
EK: Prepelič kao Kecman!
Reprezentativac Slovenije pogodio je nestvaran šut i španski predstavnik ostvario je drugu pobedu u tri odigrana meča.

Prepelič odigrao generalno slab meč, iz igre je šutirao 2/10, a trojke 0/4 do ovog pokušaja. Uspeo je da pogodi nestvaran šut, koji je podsetio na onaj legendarni od Dušana Kecmana.

Gledali smo odličnu utakmicu u Španiji, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na kraju trijmf ide izabranicima Karlosa Durana Ortege.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ćabi Lopes-Arostegi sa 17 poena, dok su po jedanaest ubacili Kerem Kanter i Nikos Zizis. Kod Dačke, Džonatan Hamilton je ubacio 16, Bonzi Kolson 15, a Doron Lemb 15 poena.

Kakva završnica večeri u Evrokupu! Grupa C podarila nam je tri meča "za srčku", pošto su svi rešeni bukvalno u poslednjim minutima. Najzanimljivije, ipak, bilo je u Badaloni gde je domaći Huventud došao do pobede na potpuno neverovatan način - 85:82.

Čitav meč Huventud i Darušafaka igrali su rezultatsku klackalicu. Na poluvremenu su gosti imali minimalnu prednost (36:38), uvećali je do čak devet poena sredinom treće deonice, a onda kolo prepustili domaćinima. Ovi su poveli sa šest poena na startu poslednjeg kvartala, a onda se sve ponovo vrtatilo na staro. Prednost je šetala iz ruke u ruku.

I dok se činilo da ćemo u Badaloni gledati produžetak, lopta je stigla u ruke Klemena Prepeliča. Na semaforu je ostalo tek nekoliko desetinki, Slovenac se nalazio na svojoj polovini, ali se ipak odlučio na šut. Lopta je dugo letela i na kraju je pocepala mrežicu. Na tribinama potpuni muk, a onda pravo ludilo i neverica zbog činjenice šta se upravo dogodilo.



Iako to sada potpuno pada u drugi plan, najefikasniji kod domaćih bio je Lopez-Arostegi sa 17 poena. U gostujućem sastavu Hamilton je završio sa 16 poena, Kolson sa 15, a Lamb sa 14 poena.

U istoj grupi košarkaši Olimpija Cedevite doživeli su poraz na gostovanju protiv Breše. Ekipa iz Slovenije pala je u završnici, a najzaslužniji za trijumf bio je Diandre Lensdaun sa 16, odnosno Avudu Abas sa 15 poena.

Goste je predvodio Kodi Miler-Mekintajer sa 21 poenom, Jaka Blažič je ubacio 18, dok je Marko Simonović imao sedam i devet skokova. U poslednjem meču trećeg kola ekipa Uniksa slavila je u gostima protiv Nantera 94:92.

Dramatično je bilo u Italiji, gde je Cedevita Olimpija ponovo propustila veliku priliku da dođe do pobede, te tako ostaje zakucana za dno svoje grupe u Evrokupu. Večeras je daleko snalažljivija u završnici bila Breša, koja je čak i prilično ubedljivo slavila - 78:71.

Činilo se da je to samo još jedan deža-vu za ekipu Cedevita Olimpje od prethodne nedelje sa Uniksom. Slovenačka ekipa imala je veliku prednost, dopustila je domaćinu da se vrati i da na kraju pobedi. Baš kao i u duelu sa ruskim timom.

Prva četvrtina započela je baš onako kako su se u Ljubljani i nadali. Zmajevi su malo po malo gradili prednost, blistao je Jaka Blažič, pa je Cedevita Olimpija na kraju prve četvrtine imala prednost od osam poena - 19:27.

Fantastična igra gostiju viđena je i u drugom kvartalu. Nastavili su Jaka Blažič, Marko Simonović, Kodi Miler-Mekintajer i Rajan Boutrajt da pune koš Breše, koja je u jednom trenutku bila u potpunom kanalu, pošto je gubila sa čak 14 poena razlike. Ipak, ta razlika je već do kraja poluvremena prepolovljena, što je bio uvod u ono što će nas dočekati posle velikog odmora - 39:46.

Cedevita je veoma slabo igrala po povratku sa pauze. Nije tu bilo adekvatne žestine, a ponovo je zakazao šut. Breša je kako je četvrtina odmicala topila prednost pre svega zahvaljujući greškama gostiju i na pred poslednjih deset minuta imala je potpuno aktivan rezultat - 55:57.

Brzo je Breša i povela, tačnije već posle prvog napada u poslednjoj četvrtini, ali Cedevita Olimpija nije želela tek tako lako da se preda. Tim iz Ljubljane vodio je i najvećim delom poslednje deonice, ali je na kraju ipak poklekao. Tajler Kejn je pogodio jedno bacanje, a Deandre Lensdaun je postigao dvojku i odvojio Brešu na plus tri. Rezultat 74:71 dugo je stajao na semaforu, pokušavali su Slovenci trojkama da izjednače, a domaći nisu uspevali prodorima da reše meč.

Na kraju su Italijani bili ti koji su uspeli u svojoj nameri. Cedevita Olimpija je previše grešila, pa je Breša zasluženo otišla na 2-1 posle trećeg kola.

Najefikasniji kod Slovenaca bio je Miler-Mekintajer sa 21 poenom, a Jaka Blažič je došao do 18 poena. Što se domaćina tiče, istakao se Deandre Lensdaun sa 16 poena, kao i Avudu Abas sa 15.

Neverovatno dramatično veče zaokruženo je u Francuskoj gde je domaći Nanter imao prednost pred poslednji minut protiv Uniksa, ali je na kraju ruski tim došao do preokreta i košom Erika Mekoluma na 16 sekundi pred kraj stavio tačku na meč. Pokušao je Baterfild da se proslavi u poslednjem napadu trojkom za Nanter, ali je promašio, a otpadak nije u koš uspeo da ubaci Smit, kao ni Mur, pa meč nije otišao u dodatnih pet minuta - 92:94.

Najbolji u domaćoj ekipi bio je Kordinije sa 17 poena, a Mekolum se istakao kod Rusa sa čak 24, koliko je imao i Smit.

EVROKUP – 3. KOLO

Grupa A

Utorak
Virtus Bolonja - River Andora 87:72
/Gembl 19 - Hana 15/

Sreda
Makabi Rišon - Monako 77:72
/Hamilton 22 - Bost 18/

Ulm - Promiteas 68:70
/Dragić 17 - Hol 16/



Grupa B

Utorak
Ritas - Partizan 61:67
/Kruz, Bendžijus 15 - Pejdž 17/

Venecija - Tofaš 76:65
/Dej 15 - Vilijams 28/

Sreda
Lokomotiva Kubanj - Limož 86:75
/Vilijams 17 - Sanford 24/



Grupa C

Sreda
Breša - Cedevita Olimpija 78:71
/Lensdaun 16 - Miler-Mekintajer 21/

Huventud - Darušafaka 85:82
/Lopez-Arostegi 17 - Hamilton 16/

Nanter - Uniks Kazanj 92:94
/Kordinije 17 - Mekolum, Smit 24/



Grupa D

Utorak
Unikaha - Galatasaraj 88:83
/Tupan 22 - Herison 20/

Sreda
Trento - Oldenburg 91:81
/Noks 25 - But 20/

Budućnost - Arka Gdinja 59:62
/Martin 14 - Bostik 19/



Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar