Prosinečkom nije jasno ni poslije Atine...

Da ne živimo stalno u iluziji. . . Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine nema odgovor na pitanja o lošoj igri i lošem rezultatu.

Fudbal 17.10.2019 | 09:54
Prosinečkom nije jasno ni poslije Atine...
Osim u slučaju zaista velikog iznenađenja, Bosna i Hercegovina moraće da traži svoj put ka Evropskom prvenstvu kroz plej-of, izboren u Ligi nacija.

Posle loše igre i poraza ekipe Roberta Prosinečkog u Atini 1:2, sada će joj za direktan plasman na EURO biti potrebno da pobedi Italiju kod kuće i Lihtenštajn u gostima, a da se uz to nada da će i Finska osvojiti samo bod u duelima protiv Lihtenštajnta kod kuće (!) i Grčke u gostima.

Nije potrebno naglašavati da su šanse za to skoro pa ravne nuli, a Prosinečki posle utakmice u Atini kaže da se zabrinut vratio sa tog gostovanja.

"U dva-tri dana ne možemo da ponovimo nastup iz odlične utakmice. Realno, Grčka je bila mnogo bolja, nismo mogli da im pariramo ni u jednom smislu. Koliko god da radimo analize, teško mi je da kažem šta je razlog da izgledaš jako dobro, a onda katastrofalno. Trebalo bi da saznamo koji su razlozi zašto ne možemo da u kratkom periodu ponovimo dve dobre utakmice", rekao je hrvatski stručnjak.

Upitan za planove za budućnost, Prosinečki kaže da će tek videti šta i kako.

"Uradićemo analizu, razgovaraću sa predsednikom (Elvedinom Begićem) i videćemo šta će dalje biti. BiH sigurno ima kvalitet, ali juče se pokazalo da nakon sjajne utakmice protiv Finske, i to bez važnih igrača, nismo mogli da budemo ni blizu Grcima. Koji je razlog, da li što igramo na strani... Ne znam, vrlo mi je teško da kažem".

U preostala dva meča, Prosinečki bi mogao da proveri igrače na koje će računati u baražu. Međutim, još ne zna ni da li će to da uradi.

"BiH je izborila plasman u baraž, videćemo koji će biti protivnici. U kvalifikacijama nas čekaju dve utakmice, jedna velika protiv Italije koja nije izgubila ni bod i onda Lihtenštajn. Tako da ćemo videti šta će doneti vreme".

On ne dovodi u pitanje želju svojih izabranika, a ne želi da priča o tome da li ima njihovu podršku.

"Za igrače ne mogu da kažem da nisu hteli, nego da nisu mogli. Grci su bili brži, bolji od nas i to bi trebalo priznati. Ne bi trebalo da stalno živimo u nekoj iluziji. Ova utakmica je pokazala da su Grci bili bolji od nas, tako da to nema veze s tim da li imam podršku igrača ili ne. Jednostavno, ne znam koji je razlog za onako lošu igru".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar