Tomić: Ne idemo u Tel Aviv da budemo posmatrači!

"Moramo da kontrolišemo tempo utakmice, zato što znamo da Makabi uvek igra brzo u tranziciji. Skoti Vilbekin pre svega", kaže Branko Lazić.

Košarka 16.10.2019 | 14:01
Tomić: Ne idemo u Tel Aviv da budemo posmatrači!
Dve utakmice, dosta različite. Crvena zvezda je prvo savladala Fenerbahče u Evroligi, a onda dopustila poraz od Budućnosti u ABA ligi i malo spustila euforiju kod navijača.

Nema sumnje da bi izabranicima Milana Tomića mnogo značilo kada bi uspeli da dobiju naredni meč, na gostovanju Makabiju u Tel Avivu u četvrtak od 20 časova i pet minuta.

Tomić najavljuje da će njegov tim probati upravo to - da pobedi. I da ne ide u Izrael radi reda.

“Makabi je ekipa koja je svake godine u Evroligi, svi znamo koliko je teško igrati tamo pred 12.000 navijača. Vidim da je i njihov trener Sferopulos posle utakmice u izraleskom prvenstvu pozvao da naprave dobru atmosferu. Kvalitetan su tim sa dosta imena iz NBA, na bekovima imaju Vilbekina, igrače koji su i kreatori i strelci. Imaju dosta i mana u igri, i u odbrani i u napadu, spremićemo se. Oni jesu favoriti, ali ne idemo u Tel Aviv da bismo samo odigrali, da budemo posmatrači, već da pokušamo da pobedimo ovaj meč“, rekao je Tomić.

Branko Lazić zna kako je igrati protiv Makabija u gostima i ističe da je važno za Zvezdu da zaustavi Vilbekina.

"Moramo da kontrolišemo tempo utakmice, zato što znamo da Makabi uvek igra brzo u tranziciji. Skoti Vilbekin pre svega. Veoma su dobar tim, sa mnogo iskusnih igrača. Počeli su sa dva poraza tako da će njihova motivacija da dobiju prvu utakmicu kod kuće biti velika. Ali mi imamo naše planove, ne samo da učestvujemo u ovoj utakmici, želimo da pobedimo. Držaćemo se plana, održaćemo samopouzdanje i energiju, imaćemo svoju šansu", rekao je Branko Lazić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar