EL: Zvezda gostuje Makabiju, Tomić starom "saborcu"!

Nema slavlja, nema plača. . .  Crveno-beli odlaze na gostovanje Makabiju. Zvezdin trener prvi put će biti rival kolegi sa kojim je radio četiri godine u Olimpijakosu.

Košarka 17.10.2019 | 09:35
EL: Zvezda gostuje Makabiju, Tomić starom "saborcu"!
Posle velike pobede protiv Fenerbahčea u Evroligi, pa neprijatnog poraza protiv Budućnosti u derbiju ABA lige, pred Crvenom zvezdom je još jedan evropski meč.

Ekipa Milana Tomića u četvrtak će zaigrati na parketu Makabija (20.05 časova), u duelu trećeg kola, u kojem će pokušati da ostvari drugi trijumf u najjačem takmičenju.

Naspram srpskog i regionalnog šampiona stajaće "Ponos Izraela" koji ima apsolutni imperativ pobede nakon dva poraza u uvodna dva kola (Himki, pa Real).

Taj duel biće prilika za Tomićev susret sa Janisom Sferopulosom, grčkim stručnjakom sa kojim je četiri godine radio u stručnom štabu Olimpijakosa, od 2014. do 2018. godine. Ovog puta, njih dvojica biće rivali.

"Makabi je uvek težak rival, posebno ispred svojih 12.000 navijača. Oni su veoma dobar tim, sa veoma dobrim igračima iz NBA i Evrolige, koji su sposobni da kreiraju i da postignu mnogo poena", rekao je srpski trener o narednom protivniku, naglasivši kvalitet Skotija Vilbekina.

Komentarišući poziciju dva tima, on je jasno naglasio ko je favorit, ali i dodao da njegov sastav neće otići na gostovanje samo da bude učesnik utakmice.

"Makabi je sigurno favorit u ovoj utakmici. Biće to njihov prvi meč pred domaćim tribinama posle Moskve i Madrida, gde su odigrali veoma dobro. Ipak, sa druge strane, ne idemo u Izrael samo da odigramo, već idemo da pokušamo da pobedimo... Oni će imati veliki pritisak, ali se ne predajemo, već idemo u Tel Aviv da ih iznenadimo i da iskontrolišemo utakmicu 40 minuta".

Poraz protiv Budućnosti ostao je iza crveno-belih.

"Posle Fenerbahčea rekao sam igračima da moraju da zaborave tu pobedu, jer sledi težak meč protiv Budućnosti. To je moje iskustvo iz Evrolige, stečeno u načinu takmičenja dok sam bio u Olimpijakosu. Nema slavlja, nema ni plača. Posle pobede, kao i posle izgubljenog meča, moraš da se usmeriš ka sledećoj utakmici i da budeš spreman", dodao je on.

Stratos Perperoglu propustio je duel protiv Budućnosti zbog blaže povrede kolena, ali je Tomić naglasio da očekuje da iskusni Grk bude spreman da nastupi u Tel Avivu.

Parovi 3. kola Evrolige:

u četvrtak

CSKA - Himki 19
Žalgiris - Real 19
Fenerbahče - Baskonija 19.45
Makabi - Crvena zvezda 20.05
Bajern - Asvel 20.30

u petak

Olimpijakos - Zenit 20.30
Barselona - Alba 21
Valensija - Efes 21

Tabela: CSKA 2-0, Barselona 2-0, Asvel 2-0, Himki 2-0, Real Madrid 2-0, Alba 1-1, Baskonija 1-1, Crvena zvezda 1-1, Olimpijakos 1-1, Panatinaikos 1-1, Bajern 1-1, Efes 1-1, Armani 1-1, Makabi 0-2, Fenerbahče 0-2, Žalgiris 0-2, Zenit 0-2, Valensija 0-2.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar