Ikardi o povratku u Inter...

Videćemo na leto, Lukaku radi dobar posao. . .  Bivši kapiten Nerazura o prošlom i novom klubu, Belgijancu i rivalstvu s Edinsonom Kavanijem. . .

Fudbal 17.10.2019 | 18:08
Ikardi o povratku u Inter...
Odnos Maura Ikardija i Intera odavno je negde između ljubavi i mržnje. Malo se vole, malo se prepiru kroz medijske okvire. Sada, kada su se strasti smirile, Ikardi o klubu gde je dostigao zvanje kapitena govori u pomirljivom tonu.

Argentinac sada vodi potpuno novi život u Parizu, gde se dobro uklopio i beleži sasvim korektne partije u dresu PSŽ. Ipak, Maurito priznaje da posle svega što mu se desilo u Interu u sedmicama pre velikog transfera nije očekivao da će imati lep doček na Parku prinčeva...

“Iskreno, nisam verovao da će me navijači dočekati u lepom tonu“, priznao je Ikardi u razgovoru za Gazetu delo Sport i nastavio:

“Ali, pogrešio sam. Dočekali su me sjajno, još od prvog treninga su me prihvatili kao svog. Imao sam sreću da sam brzo ušao u prvi tim i igrao protiv madridskog Reala. Imao sam posle malo problema s povredom, ali sada sam dobro. Nisam bio na 100 odsto forme kada sam došao u Pariz i to me je kočilo“.

Upitan da govori o razlikama između Intera i Pari Sen Žermena, Ikardi se prvenstveno osvrće na jednu bitnu činjenicu...

“Drugačije je, ali ne mogu sada da pravim tako velike paralele jer ranije nisam igrao u tako velikim klubovima“.

Sviđa mu se kako izgleda novi Inter pod rukovodstvom Antonija Kontea.

“Inter ima odličnog trenera u Konteu i vidi se želja da se osvoji sve što se može osvojiti, da i igrači žele da naprave veliki rezultat. Na njima je da rade jako i pokušaju da što pre smanje jaz sa Juventusom, koji je i dalje na vrhu lestvice“.

Pomalo iznenađujuće, Ikardi je stao u odbranu Romelua Lukakua, koji se u poslednje vreme nalazi na meti kritičara zbog nešto slabijih izdanja...

“Ne vidim da prolazi kroz težak period. Lukaku je zaista sjajna investicija za klub i uživa ogromnu podršku Kontea. Sada mora samo da odgovori izazovu i potvrdi kvalitet. Nikome to nije lako kada dođe u Italiju. Serija A je najdefanzivnija liga u Evropi, samo mu je potrebno malo vremena da se uklopi“.

Ikardi ovu sezonu igra kao pozajmljen igrač Intera, pa ostaje teorija da bi narednog leta mogao da se vrati u Milano...

“Ove godine sam igrač PSŽ i želim da pružim ono najbolje u dresu novog kluba. Na kraju prvenstva, tamo u maju i junu, videćemo šta će biti. Još je prerano da govorimo o bilo čemu“.

Priznaje da bi mu bilo zanimljivo da se PSŽ i Inter sretnu u nokaut fazi Lige šampiona, ali da bi se i tada maksimalno ponašao kao profesionalac. Kako bilo, Milano ostaje njegov dom...

“Imam kuću blizu San Sira, sada gradim još jednu jer Milano je moj grad i tamo želim da živim kada završim karijeru“, kaže Argentinac.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar