Otac bio kapiten Zvezde, sin sad igra protiv crveno-bijelih!

"Nisao verovao!" Naslednik nekadašnjeg lidera crveno-belih biće u sredu rival nekadašnjem timu svog oca. "Bolje tako nego da smo igrali jedan protiv drugog".

Košarka 16.10.2019 | 20:59
Otac bio kapiten Zvezde, sin sad igra protiv crveno-bijelih!
Gostovanje Crvene zvezde Makabiju u Tel Avivu (četvrtak, 20.05) biće specifična utakmica za Zufera Avdiju (60).

Nekadašnji košarkaš, koji je čak deset godina nosio crveno-beli dres (1979-1989), dočekaće da uživo gleda meč u kojem će na jednoj strani biti njegov nekadašnji klub, a na drugoj ekipa čija je domaća zvezda njegov sin, Deni Avdija (18).

Bivši reprezentativac SFR Jugoslavije (69 nastupa) živi u Izraelu od 1990. godine, stanuje u Hercliji, vodi košarkašku akademiju i direktor je tamošnje sportske hale.

Naravno, uz to prati razvoj svog sina, velikog talenta kome odavno predviđaju ranu selidbu u Ameriku, u NBA ligu.

Minulog leta, Avdija junior predvodio je reprezentaciju Izraela do titule šampiona Evrope u uzrastu do 18 godina, a ova sezona biće prilika da taj talenat pokaže i na evroligaškom nivou. Za sada se još nije "upisao".

"Za prosečno devet minuta, Deni je šutnuo tri lopte, retko je i dolazila do njega. Ali, treći je po broju rampi u Evroligi. Važno je da igra u prvenstvu Izraela i da stiče samopouzdanje", rekao je Avdija za "Sportski žurnal".

Upitan za meč Makabi - Zvezda, on kaže da je pričao sa sinom o tom duelu i da Deni zna protiv koga će igrati.

"Rekao sam mu, mada on to zna. Tata ti je bio kapiten Zvezde, nisam verovao da će moj sin zaigrati protiv nje. To je kuriozitet duela Makabija sa Zvezdom. Bolje nego da smo igrali jedan protiv drugog".

Crveno-bele će posetiti u hotelu.

"Otići ću, naravno, mada nema ljudi iz vremena mog igranja u Zvezdi. Osim Nebojše Ilića, sa njim ću se družiti".

Njegov sin, Deni, počeo je svoju drugu sezonu u seniorskom timu.

"Ima ugovor, ali u slučaju ponude iz NBA - može da ode. A naredne godine izaći će na draft, po prognozama biće u prvih pet, u 10 sigurno".


Zufer Avdija sa suprugom i sinom Denijem na utakmici Zvezde 2003. godine.

U kakvoj atmosferi Makabi dočekuje crveno-bele?

"Biće to prva evroligaška utakmica Makabija kao domaćina ove sezone. Prve dve su izgubili od Himkija i Reala na jednu loptu. Posle pobede Zvezde nad Fenerbahčeom ovde su se svi zabrinuli, međutim kad su crveno-beli izgubili od Budućnosti svima je laknulo, u smislu da Beograđani mogu da se dobiju".

Prema Avdijinim rečima, duel će nositi psihološku težinu za "Ponos Izraela".

"... Ako Makabi pobedi, to je normalno, no, ako izgubi biće panika jer je to onda treći uzastopni gubitak. Naravno, Makabi je u Tel Avivu favorit", dodao je on.



Nekadašnji kapiten crveno-belih rekao je da bi Zvezda mogla da bude pozitivno iznenađenje u borbi za Top 8 i dodao da će meč u dvorani "Menora Mivtačim" biti odigran pred punim tribinama. Makabi je unapred rasprodao svih 11.000 mesta, jer su kupljene sve sezonske ulaznice za utakmice tima koji ima ogroman značaj za Izrael.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar