Bogdanović o Sakramentu...

Ponuđen mi je maksimalan ugovor, ali ne žurim. . .  Najbolji poenter nedavno završenog Svetskog prvenstva u Kini oglasio se povodom situacije oko ugovora Kingsima.

Košarka 16.10.2019 | 17:49
Bogdanović o Sakramentu...
Bogdan Bogdanović se ovih dana nalazi u zanimljivoj situaciji. Kako je u ponedeljak preneo portal "Sacramento Bee", nerealno je da će srpski košarkaš potpisati novi ugovor sa Sakramento Kingsima, te da će postati "ograničeni slobodni agent".

To bi značilo da bi dobio priliku da čeka bolju ponudu i eventualno promeni sredinu, a sada je i sam prvi put govorio o dešavanjima u Kaliforniji otkada se ta priča pojavila u medijima.

"Želeo bih da ostanem", odmah napominje Bogdanović. "Svi znaju da volim Sakramento. Svi vole da budu ovde. Ovo je odlična grupa momaka. Srećan sam i bio sam srećan svih ovih godina, ali ne želim da išta požurujem", rekao je Bogdanović za "Sacramento Bee".

Upitan, da li su mu Kingsi ponudili maksimalan ugovor u vrednosti od 51.400.000 dolara, Bogdanović je potvrdio te tvrdnje.

"Da, ponudili su mi, ali sačekaćemo pa ćemo videti. Možda potpišemo sutra, možda budemo potpisali za mesec dana. Ko zna? Videćemo", ostavlja sve mogućnosti otvorenim.

Bogdanović je prošle sezone prosečno beležio 14.1 poena, 3.8 asistencija i 3.5 skokova po meču.
Bogdanović bi mogao da postane "ograničeni slobodni agent", čime bi mogao da pregovara sa drugim timovima.

Kingsi bi u tom slučaju imali priliku da izjednače ponudu svake druge franšize, a "Sacramento Bee" navodi da bi bivši košarkaš Partizana time mogao da sebi obezbedi daleko jači ugovor, jer bi se našao na sve slabijem tržištu slobodnih agenata.

"Ne znam ništa oko toga. Samo želim da vidim šta se dešava sa timom, u kom pravcu idemo i naravno da želim da budem deo ove franšize. Ali nisam fokusiran samo na ugovor. To je posao za mog agenta. Svi koji me znaju, znaju da novac nije prva stvar na mom umu. Važan je, naravno, ali nije uvek najvažniji."

Ukoliko Bogdanović u novoj NBA sezoni bude pružao partije nalik onim sa Mundobasketa, za očekivati je da nekolicina franšiza bude zainteresovana za njegove usluge.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar