Ekspresna reakcija Kingsa, 51.400.000 dolara na stolu!

Bogdan kaže: Hoću da ostanem, ali. . .  Najnovija informacija s američkog kontinenta, srpski as poručuje da mu novac nije glavna stavka i odbacuje tvrdnje da platom želi da diktira svoju budućnost.

Košarka 17.10.2019 | 22:45
Ekspresna reakcija Kingsa, 51.400.000 dolara na stolu!
Vest da bi Bogdanu Bogdanoviću sezona pred nama mogla da bude poslednja u dresu Sakramento Kingsa ozbiljno je uzburkala strasti u glavnom gradu Kalifornije.

Srpski reprezentativac ušao je u završnu godinu saradnje s Kingsima, a poslednjih dana sve su glasnije priče da je njegova želja da iskoristi mogućnost da zaradi više novca na drugom mestu, pošto bi prema odredbama NBA lige sadašnji tim mogao da mu ponudi novi ugovor vredan “svega“ 51.400.000 evra za četiri godine (12.850.000 po sezoni), što je za standarde najjače košarkaše lige sveta suvi prosek.

Bogdanović se povodom ovih glasina ubrzo oglasio i otkrio da mu je Sakramento već stavio na sto ček na pomenutu sumu novca i mogućnost da već sada produži ugovor, ali da on ne žuri s konačnom odlukom.

“Želeo bih da ostanem. Da, Sakramento mi je već ponudio produžetak ugovora, ali videćemo. Možda potpišem sutra, možda za mesec dana. Ko zna“, priznao je Bogdanović u razgovoru za portal Sakramento Bi – koji je inače, prvi pustio informaciju o Bogdanovom odlasku – i nastavio:

“Svi znaju da volim Sakramento. Svako voli da bude ovde. Ovde je sjajna grupa momaka. Srećan sam trenutno i bio sam srećan svih ovih godina, ali ne želim da požurujem stvari“.

Podsetimo, Kingsi imaju rok do 30. juna da potpišu novi ugovor s Bogdanovićem, u suprotnom bi srpski as postao ograničeni slobodni agent. To znači da bi Sakramento u teoriji mogao da izjednači svaku, značajno višu ponudu koja bi za Bogdana stigla od drugih NBA timova, što bi klub dovelo u ozbiljan problem. Jer, franšiza vođena Vladom Divcem paralelno vodi pregovore oko produžetka saradnje i sa Badijem Hildom, koji je projektovan za lidera kluba u narednim godinama. S njim je situacija još zategnutija, pošto Kingsi imaju rok do 21. oktobra da s njim overe novi ugovor, inače će ga zadesiti ista sudbina kao i Bogdanovića. S tim što, treba naglasiti, Hilda čeka maksimalni ugovor vredan preko 100.000.000 evra.

Bogdanović nije želeo da se upušta u priče da želi veću platu i da zbog toga još nije parafirao novi ugovor s Kingsima.

“Ne znam ništa o tome. Samo želim da vidim kako će se stvari razvijati oko ekipe, u kom smeru ide ceo projekat. Naravno da želim da budem deo ove franšize, ali ne razmišljam o tim stvarima. To je posao mog agenta. Svi koji me poznaju, znaju da mi novac nikada nije prva stvar u mislima. Važna je stavka, naravno, ali ima i mnogo bitnijih stvari“, jasan je Bogdanović.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar