EK: Partizan jednom nogom u TOP 16!

Crno-beli za sada ubedljivo drže prvu poziciju u grupi Evrokupa sa tri pobede iz tri utakmice.

Košarka 16.10.2019 | 22:15
EK: Partizan jednom nogom u TOP 16!
Lavovski posao! To je Partizan odradio do sada u Evrokupu. Nije mu bilo lako, ali je prvo tukao Veneciju u gostima tri razlike, potom preokrenuo meč protiv Tofaša u Beogradu, i na kraju je sinoć srušio i Tofaš u gostima za velikih 3-0 na startu ovog takmičenja. Sa ovom pobedom Partizan je odškrinuo vrata TOP 16 faze i možemo da kažemo da jednom nogom tamo, mada naravno posao nije još završen.

S obzirom da je sezona tek počela, posle osvajanja ABA Superkupa, ta vest može zaista mnogo da raduje sve pristalice Parnog valjka. Sa još dve dodatne pobede iz sedam narednih utakmica Partizan bi praktično obezbedio prolazak u TOP 16 fazu, mada iz ove perspektive zaista deluje da za to neće biti problema. Pa čak da Partizan može dalje i sa prve ili druge pozicije. Što bi mu opet donelo lakše protivnike u narednoj rundi. O tom - potom.

Sa ove tri pobede koje ima u džepu samouvereno za sada crno-beli drže prvu poziciju, a čini se da im i ostali rezultati idu na ruku.

Partizan ima tri pobede do sada i na prvoj je poziciji. Tofaš, Venecija i Ritas imaju po dva poraza i pobedu, a sa takvim skorom će im se priključiti poraženi iz duela Lokomotive i Limoža koji se igra večeras od 18 časova i 30 minuta. A pobednik iz tog duela će jedini pored Partizana imati pozitivan skor i to 2-1.

Partizan je za sada najbliži prolasku dalje, čak i prvom mestu u grupi, ali nemojmo zaboraviti da ima još da se igra, a da crno-beli nisu nešto posebno blistali na ove tri utakmice u evropskom takmičenju, iako su ih sve tri dobili i time pokazali dobar mentalitet i raznovrsnost u igri.

Ne treba uopšte isticati koliko je bitno što su izabranici Andree Trinkijerija dobili dve utakmice u gostima - i to protiv prvaka Italije i Ritasa u Vilnjusu. To je sve samo ne lak posao.

Da pogledamo kako je to izgledalo prošle sezone, odnosno sa koliko su pobeda na kontu ekipe prolazile u TOP 16 fazu Evrokupa?

U dve grupe je četvrtoplasirani tim imao četiri pobede, a u dve grupe po pet pobeda. Konkretno, Partizan je prošle sezone igrao u grupi sa Valensijom, Asvelom, Zenitom, Turk Telekomom i Trentom i prošao je iz grupe i to sa trećeg mesta sa četiri pobede.

Tada su i Partizan i Zenit imali po četiri pobede i oba tima su prošla dalje, dok je Turk Telekom u tom krugu eliminisan. Dakle, sa četiri pobede se prošle godine, u slučaju Partizana, moglo čak i do treće pozicije u grupi.

Ipak, u dve grupe je bilo potrebno da imate najmanje pet pobeda da biste prošli dalje. Zanimljivo je i da je u sezoni pre toga u sve četiri grupe bilo potrebno imati najmanje po pet pobeda kako bi se prošlo dalje. Dakle, sa četiri pobede u grupi se ispadalo.

Čini se da Partizan ima sve u svojim rukama i da će imati sasvim dovoljno šansi da se izbori za prolazak u TOP 16. Posebno s obzirom na činjenicu da ima još četiri utakmice na svom parketu. Mada, koliko vidimo, ni gostovanja mu ne idu loše...

Svi su preduslovi tu da Partizan ima odličnu sezonu u Evrokupu. Sam prolazak u TOP 16 fazu bi već bio jako dobar korak.

Evo i kako izgleda raspored Partizana do kraja grupne faze:

22. oktobar: Partizan - Lokomotiva
30. oktobar: Limož - Partizan
5. novembar: Partizan - Venecija
13. novembar: Tofaš - Partizan
20. novembar: Partizan - Ritas
11. decembar: Lokomotiva - Partizan
17. decembar: Partizan - Limož

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar