Još jedna loša vijest za Junajted pred Liverpul i Partizan!

Povređen i golman! Ole Gunar Solskjer biće veoma zabrinut. . .  Najveći hendikep za Junajted: De Hea se povredio pred Liverpul i Partizan! A De Hea je, budimo realni, najbolji igrač mančesterskog tima!

Fudbal 16.10.2019 | 11:48
Još jedna loša vijest za Junajted pred Liverpul i Partizan!
U Mančester junajtedu su sa pomnom pažnjom pratili oktobarski ciklus utakmica reprezentacija, jer ih odmah posle pauze čeka pre svega veliki derbi protiv Liverpula. Nakon toga, za srpske ljubitelje fudbala stiže mnogo važnija utakmica "crvenih đavola", jer će sledeće nedelje gostovati Partizanu u trećem kolu grupne faze Lige Evrope.

U pripremi za ta dva meča, Ole Gunar Solksjer izvesno je ostao bez Pola Pogbe zbog slomljenog prsta, a moguće i bez prvog golmana, Davida De Hee!

Španski čuvar mreže napustio je u utorak utakmicu Švedska - Španija zbog povrede i ustupio u 60. minutu svoje mesto golmanu Čelsija, Kepi Arizabalagi.

Prema prvoj proceni, sjajni čuvar mreže osetio je bol u preponi i ona bi mogla da ugrozi njegov nastup u narednim utakmicama, što će imati veliki značaj za gostovanja engleskog velikana u Beogradu.

Podsetimo, utakmica Partizan - Mančester junajted zakazana je za 24. oktobar, a tribine će biti pune.

Sve bi verovatno žrtvovao Ole Gunar Solskjer, sve samo ne njega. Jer David De Hea je, budimo realni, godinama već ponajbolji igrač Mančester junajteda. I baš se on povredio u večerašnjem sudaru Španije sa Švedskom i potom hramljući napustio teren.

Na prvi pogled se učinilo da su u pitanju prepone. Španski golman je prilikom jednog ispucavanja lopte verovatno nategao neku tetivu. Odmah je pao na teren i nedugo potom hramljući izašao iz igre. Zamenio ga je Kepa Arizabalaga, koji je do ovog meča bio standardan među stativama kod Roberta Morena, ali je prepustio mesto De Hei posle kiksa u Norveškoj.

A i da se razumemo, De Hea je fantastičan golman. I puno će nedostajati Junajtedu ako se ispostavi da će moratina duže bolovanje. Toliko puta ih je spašavao. Sad im treba više nego ikada.

Mančesterski velikan je samo dva boda iznad zone ispadanja u Premijer ligi, a u ponedeljak ga čeka veliki derbi sa Liverpulom.

Potom i prvi od dva meča sa Partizanom u Ligi Evrope, mada je pitanje koga bi Solksjer u Humskoj gurnuo na gok. Jer iako mu je De Hea branio protiv AZ Alkmara u prvom kolu Lige Evrope mrežu mu je protiv Astana čuvao Serhi Romero. Jasno je to ipak nije isti nivo.

Izvor: mondo.rs/Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar