Trinkijeri: Iks faktor je što smo ostali mentalno jaki!

"Digli smo odbranu, daleko od toga da smo bili savršeni", ističe trener crno-belih.

Košarka 16.10.2019 | 08:19
Trinkijeri: Iks faktor je što smo ostali mentalno jaki!
Partizan dominira ove sezone u Evrokupu. Tri utakmice - tri pobede. Jasno je da crno-beli mogu i dosta bolje od ovoga, ali i sve što su pokazali u Litvaniji je bilo dovoljno za novi brejk, drugu pobedu na dve utakmice u gostima, posle Venecije pao je i Ritas i deluje da je Partizan na dobrom putu da prođe u TOP 16 fazu Evrokupa.

Andrea Trinkijeri može da bude zadovoljan pobedom, posebno posle poraza u Kopru od Primorske gde crno-beli nisu ličili na sebe.

Na ovom meču su dopustili protivniku 61 poen i to na gostujućem terenu i to je nešto što Trinkijerija može mnogo da raduje. Poređenja radi, Tofaš je u Beogradu u prvom poluvremenu dao 49 poena. Jasno je da je sada defanziva bila na dosta boljem nivou, a tome je između ostalog doprineo i odlični Vil Mozli, ali i ne tako dobri procenti šuta domaćeg tima.

Na to je svakako i Partizan imao uticaja...

"Digli smo odbranu, daleko od toga da smo bili savršeni. Nije bio lak momenat za nas, imamo mnogo utakmica na strani i neki momci su nam nedostajali. Nismo trenirali, ali smo uspeli da dobijemo utakmicu. Iks faktor je to što je ekipa ostala mentalno jaka i tako dobila utakmicu", rekao je Trinkijeri.

Ovo je nova utakmica u nizu na gostovanjima. I imaće ih Partizan još. "Preseći" će to sve sa domaćinstvom protiv Lokomotive, a slede mu i Mornar, a posle i Cedevita u gostima.

Utoliko je ova pobeda Partizana još važnija! Vratio se crno-beli Parni valjak na pobednički kolosek. Što kaže trener Partizana, ostali su crno-beli mentalno jaki posle poraza od Primorske. Nije ih to poremetilo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar