Mirotić: Želeo sam da budem u očima drugih...

. . . znao sam da će mi neki zviždati! Nikola za sada pokazuje kakvo je pojačanje za Barselonu. . .

Košarka 16.10.2019 | 13:23
Mirotić: Želeo sam da budem u očima drugih...
U uvodne četiri utakmice ACB lige Nikola Mirotić skupio je 123 indeksnih poena, što je prosek od 30,8 po meču. To je za čak šest indeksnih poena više od prvog sledećeg na listi, Gjorgija Šermadinija, koji je na indeksnom proseku od 24,8 poena nakon četiri kola.

Zaista Nikola dominira i za sada se apsolutno isplaćuje Barseloni koja je ovog leta napravila sjajnu ekipu i napadaće čak i titulu u Evroligi.

"Znao sam šta će moj potpis značiti, bio sam vrlo svestan. To je nešto što sam želeo da osetim jer je to sve za mene veliki izazov. Želeo sam da budem u očima drugih, znao sam da će mi neki zviždati i sve to, ali ja sam motivisan", rekao je Mirotić.

Rekao je da je želeo da se vrati u Endesa ligu gde je napravio ime pre nego što je otišao u NBA ligu.

"Nedostajalo mi je takmičenje, jako je bilo kul biti MVP lige sa 22 godine. Imam trofeje kod mene u ormaru i kada ih vidim to mi sve vraća dobra sećanja. Srećan sam što sam se vratio".

Oseća se dobra energija u ekipi Svetislava Pešića...

"Svi su spremni i uzbuđeni. Siguran sam da će Barselona biti na nivou na ko bi trebalo, na nivou na kom će se boriti za titule. Dobro se osećam u Barseloni, moja porodica takođe. Srećan sam što imam šansu da se takmičim i kada igram dobro uživam u svemu", istakao je Mirotić.

Na startu sezone Mirotić je izjednačio rekord Felipea Rejesa sa prosečnim indesom 30,8 u prva četiri kola.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar